https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Jasmina Opec in SLS: »Izvolijo naj se novi ljudje, ki bodo razumeli svoje delo«

Murska Sobota, 23.9.2014  

V prostorih Murske republike v hotelu Zvezda v Murski Soboti je v ponedeljek na novinarski konferenci predstavila svojo župansko kandidaturo in listo svetniških kandidatov stranke SLS Jasmina Opec, podpredsednica stranke in kandidatka za županjo MO Murska Sobota.


Opečeva je zaskrbljena nad trenutnimi političnimi razmerami v Sloveniji

Najprej je Opečeva predstavila svoj pogled na trenutne politične razmere v Sloveniji. Izrazila je zaskrbljenost, saj po njenem prvi nastopi novih ministrov Cerarjeva vlade ne zbujajo optimizma, ker se med drugim niso izkazali za vsebinske poznavalce področja, ki ga zastopajo, niti niso predstavili jasne vizije dela na svojem resorju. »Čeprav velja nepisano pravilo, da je treba novi vladi dati na voljo 100 dni časa, da se formira, pa trenutno na določenih področjih nimamo niti dneva časa, saj se že zamuja z rešitvami« je dejala Opečeva.

SLS se zavzema za ureditev problematike delavcev migrantov, poplavno varnost in si želi več črpanja evropskih sredstev

Izpostavila je tri glavna področja, za katera se stranka zavzema. Prvo je problematika delavcev migrantov, ki bi moral biti obravnavati prednostno. »Gre za akutno problematiko, s katero se ukvarja finančno ministrstvo že kar nekaj časa, vendar do sedaj še ni predlagalo nobenih rešitev, ki bi bile v dobro ljudi. Tistih ljudi, ki so zaradi pomanjkanja delovnih mest v Sloveniji primorani hoditi na delo v tujino, s čimer se vsaj za silo blaži socialna stiska v tem delu države.« je obrazložila to tematiko Opčeva. In nadalejvala, da »če matična država, domovina, sama ne spodbuja odpiranja novih in stabilnih delovnih mest, ne sme z dvojnim obdavčevanjem dnevnih delavcev migrantov obremenjevati teh delavcev in njihovih družin, ki z delom v tujini vsaj deloma popravljajo težko socialno statistiko.«

Druga je poplavna varnost oziroma protipoplavna zaščita, za katero bi po njenih besedah moral vsak župan in minister storiti vse za čim boljšo protipoplavno zaščito. Po njenih besedah bi bila potrebna združitev vseh odgovornih za urejanje vodotokovpod eno streho, da bomo vedeli, kdo je odgovoren za ureditev stanja ter takoj začeti z izdelavo načrtov za protipoplavne ukrepe.

Izpostavila je še črpanje evropskih sredstev. Tudi na naslednjo finančno perspektivo se moramo po njenih opozorilih v Sloveniji dobro pripraviti in počrpati vsa razpoložljiva evropska sredstva. »Od vlade Mira Cerarja tako pričakujemo takojšen podpis Partnerskega sporazuma, kar je veliko drugih držav že storilo.« je še povedala Jasmina Opec.

Murska Sobota naj zadiha z novimi in svežimi pljuči

»Ker so občine tako zelo pomembne pri razvoju določenih območij in še posebej pri dvigu kakovosti življenja je nadvse pomembno, da se na teh lokalnih volitvah izvolijo novi ljudje, ki bodo razumeli svoje delo, bodisi kot župani oziroma županje, mestni svetniki, člani krajevne skupnosti, kot poslanstvo služenja drugim,« je povedala Opečeva. Ter nadaljevala da, »Murska Sobota mora zadihati z novimi in svežimi pljuči, da bo lahko bolje deloval celoten organizem občine, tudi tisti deli občine, ki že počasi odmirajo, kot so gospodarstvo, mestno jedro, kopališče, NK Mura, življenje, druženje občank in občanov.

Cilj SLS na lokalnih volitvah: županja mestne občine in minimalno šest mestnih svetnikov

MO SLS Murska Sobota ima svoje kandidate v vseh mestnih četrtih MO Murska Sobota in v nekaterih krajevnih skupnostih. Jasmina Opec kot kandidatka za županjo MO Murska Sobota je predstavila tudi jedro volilnega programa, ki ga bodo dokončno oblikovali skupaj z občani.

Njihove programske točke:

Vsakemu novorojencu bodo podarili 500 EUR, s čimer želijo zvišati rodnost v občini, saj je trenutno Murska Sobota ena izmed 10 občin, ki tega ukrepa nimajo. Ustvariti želijo podporno okolje za razvoj gospodarstva, kmetijstva, obrti, podjetništva, urediti posodobitev sistema za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter posodobiti ceste. Zagotoviti nameravajo brezplačen internet po vsej MO Murska Sobota in delati na razvoju društvene dejavnosti, okrepiti mednarodno prepoznavnost in mednarodno sodelovanje ter se zavzemati za čim bolj odprto mestno občino do občank in občanov.

»Naš cilj ostaja: županja mestne občine in minimalno šest mestnih svetnikov ter seveda predstavniki vseh mestnih četrti in krajevnih skupnosti kjer imamo svoje kandidate,«  je zaključila  Jasmina Opec. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija