https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V središču Ljutomera živahno ob dnevu brez avtomobila

Ljutomer, 24.09.2014 ob 11:00  

Ob dnevu avtomobila, 22. septembra, so tudi v Ljutomeru pripravili številne aktivnosti.


V Ljutomeru so ob Evropskem tednu mobilnosti (med 16. in 22. septembrom) pripravili številne aktivnosti za občane, potekala pa je tudi akcija »V službo s kolesom«. Osrednja prireditev je bila v ponedeljek ob dnevu brez avtomobila, in sicer v dopoldanskem času na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Potekala je predstavitev rezultatov igre prometna kača, na ogled je bila razstava fotografij na temo »s kolesom«, pripravili pa so tudi podelitev nagrad za najboljšo fotografijo. Prav tako so razglasili rezultate akcije »s kolesom v službo« in »s kolesom v šolo« ter podelili nagrade.

Otroci iz vrtca in osnovnošolci so plesali s plesno šolo Urška Pomurje in s kasačem Tinkom. Potekal je palčkov orientacijski pohod po mestnih ulicah, gibalni kotiček za otroke iz vrtca, predstavitev tečaja nordijske hoje, električnih koles, električnega vozila (Elektro Maribor) in predstavitev predelanih koles (Pimp my bike), na voljo pa je bil tudi otroški kotiček s poganjači in pobarvankami (zagrajen prostor za vožnjo otrok s poganjači ter dve mizici s klopmi za namene risanja in barvanja pobarvank).

Na ogled je bila otroška galerija, postavljeni so bili panoji, na katere so otroci nalepili svoje slike na temo aktivna mobilnost.

V mesto so se sprehodili gibalno ovirani stanovalci iz DSO Ljutomer, ob tej priložnosti pa so v ljutomerskem domu za ostarele prejeli električno kolo. V prireditev se je vključila tudi policija, pripravili pa so demonstriranje pravilnega nameščanja čelade na glavo otrok ter ostalo svetovanje pri vožnji »starši-otrok«.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2014 ob 14:31 HAHA gost

      Nič čudnega, ko pa je ljutomerska občina prepredena s kolesarskimi stezami.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.