https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Črenšovski svetniki na zadnji seji dali zeleno luč najemu kredita za nov vrtec

Črenšovci, 26.09.2014 ob 13:15  

Na svoji 28. redni seji je občinski svet Občine Črenšovci pregledal realizacijo projektov v minulih štirih letih. Odločil je tudi, da se občina za potrebe izgradnje novega vrtca lahko zakreditira v višini pol milijona evorv.


Gradnja novega vrtca predvidoma prihodnje leto

Občinski svet se je na zadnji seji seznanil z uspešnostjo Občine Črenšovci pri kandidaturi za sofinanciranje na razpisu »Regionalni razvojni programi« s projektom Izgradnja nizkoenergetskega vrtca v Črenšovcih. Upravičeni stroški projekta, vrednega 1,524.400 evrov znašajo 1,197.868,85 evrov, od katerih se pričakuje 85 % delež sofinancerskih sredstev (1,018.188,52 evrov). Preostanek sredstev projekta, katerega izgradnja se predvideva v letu 2015, mora zagotoviti občina, zaradi česar bo potrebno najeti dolgoročni kredit v višini 500.000 evrov. Občinski svet se je strinjal, da o tem, ali k izgradnji pristopiti ali ne, sploh ni dileme, zato so predlog soglasno sprejeli. Občina bo tako pričela zbirati ponudbe za pridobitev najugodnejšega kredita.

Pregled realiziranih investicij do vseh občanov

Opravili so pregled projektov, ki so v tem mandatu bili reaizirani, in se dotaknili tudi nekaterih, ki so še ostali nerealizirani. Pri debati o realizirani sanaciji cest v občini, je župan Anton Törnar pojasnil, da je realizacija nekaterih cest predvidena v okviru izgradnje vodovoda. Po vremenskih ujmah in poplavah, ki so v minulih dneh ogrožale tudi občane ter njihovo imetje, je na plan prišla tudi pomanjkljivost Občinskega prostorskega načrta, v katerem ni člena, ki bi določal, na kateri višini bi morale biti zgrajene stavbe, da bi se izognili težavam ob poplavah.

Po pregledu realiziranih projektov, je kar nekaj svetnikov izrazilo zadovoljstvo nad storjenim delom in se strinjalo, da naj podatek o realizaciji dela posredujejo tudi občanom, da dobijo pregled nad tem, kje se je v minulem mandatu v občini investiralo.

Polletna realizacija proračuna

Občinski svet se je seznanil tudi s polletno realizacijo proračuna občine za leto 2014. Kot je pojasnila računovodkinja Milena Antolin, ob polletju ni beležiti odstopanj pri tekoči porabi glede na planirano. Realizacija investicijskega dela proračuna ob polletju je precej nizka in dosega le 18 % plana, najbolj zaradi izgradnje vodovodnega sistema. Se je pa zamik pri transferiranju sredstev iz državnega v občinski proračun skrajšal in financiranje poteka dokaj tekoče.

Na seji so bili prisotni tudi člani nadzornega odbora. Občinski svet so seznanili s pregledom polletne realizacije proračuna Občine Črenšovci za prvih šest mesecev letošnjega leta in s povzetkom dela nadzornega odbora v tem mandatnem obdobju.

Odlagalno polje v Dolgi vasi brezplačno CEROP-u

Svetniki so odločali tudi o prenosu lastništva zemljišča, na katerem se nahaja odlagalno polje v Dolgi vasi, prenesejo na Cero Puconci. Sklenili so, da zemljišče, katerega vrednost je nič, brezplačno prenesejo na Cerop, s čimer Cerop prevzame tudi vse stroške vzdrževanja zemljišča.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2014 ob 14:19 trnjarčar gost

      "Po pregledu realiziranih projektov, je kar nekaj svetnikov izrazilo zadovoljstvo nad storjenim delom in se strinjalo, da naj podatek o realizaciji dela, posredujejo tudi občanom." Pa ka ste malo nouri ali ka!!?? Lejko novinar šteri je buo prisoten na seji napijše šteri svetniki so tou bilij? Nekši redni grebatori za svoje svetniške stolčeke pa velki samovšečneži! Šteri bi se radi vömetali kak so dost anapravili, so pa napravili samo tiste stvarij štere so musaj za napraviti, štere občina itak že po zakonaj more delati. Ve pa nikaj se že 10 lejt ne dela v našoj občini!!

      25 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2014 ob 7:59 jarček gost

      Kak se pa te lehku kaj dela ? Te pa ne vijdite ka za lidij sidij na tej stolčekaj , ka samu kimlejo , pa svojo sejnino pobirajo ! Razmijo se tak eden ku... nič , te pa lehku župon dela z njimi kak šče !!!!!!!!!! Zdaj so tole sprijali , a za to nedo odgovarjali nikomi , pa bilo kakše bodo posledice !

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2014 ob 0:05 gost

      tao so sami pijancki z zupanom na celi

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2014 ob 20:48 gost

      Narod pa nouri kak je de si dele to zvolo ...

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2014 ob 7:18 gost gost

      Trnjarčar zdaj si mel priliko kandidirati za župana ali pa občinskoga svetnika. Pa si nej! Zakoj nej ? Zatou ka je najležej sideti za računalnikom pa šinfati, šinfati in šče ednok šinfati. Ka si pa te tij napravo za skupnost v šteri živiš. Pijtaj se.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2014 ob 7:27 mamica gost

      Čestitke na uspehu na javnem razpisu za gradnjo novega vrtca, ki ga res potrebujemo. Starši smo zadovoljni in se ga veselimo. Priporočam prebrati poročilo in se vseeno zamisliti nad svojim negativnim mnenjem in priznati, da se je veliko naredilo.Sicer pa v nedeljo imamo možnost zamenjati župana in svetnike. Ima jakega protikandidata.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.