https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ocenjevali kakovost življenja v mestnih občinah: Murska Sobota na repu lestvice

30.09.2014 ob 7:00  

Murska Sobota se je v analizi enajstih mestnih občin izkazala za občino z najslabšo kakovostjo življenja.


Analiza kakovosti življenja v slovenskih mestnih občinah, ki so jo izdelali v Financah, je pokazala, da najbolje živijo v Kranju, ki mu sledijo prebivalci Novega Mesta in Ljubljane. Murska Sobota se je znašla na nezavidljivem zadnjem (11.) mestu.

Lestvico so izdelali na podlagi analize devetih dejavikov, in sicer: stopnje brezposelnosti, višine povprečne plače, povprečne cene stanovanj, opremljenosti stanovanj, prezgodnje umrljivosti, rodnosti, varnosti in kriminalitete, izobrazbene sestave ter vključenosti otrok v vrtec.

Foto: Finance.si

Podatki za Mursko Soboto niso navdušujoči. Na repu lestvice kakovosti življenja se je znašla zaradi podatkov o najvišji brezposelnosti in nizkih plačah, ki so nižje le še v Slovenj  Gradcu in na Ptuju. Tudi po rodnosti so občani Murske Sobote povsem na repu, je pa tu največ otrok vključenih v vrtec. V prid Murski Soboti ni niti prezgodnja umrljivost (delež umrlih pred 65. letom starosti), kjer je za Mursko Soboto le še Ptuj, na predzadnjem mestu pa je pomurska »prestolnica« tudi po številu obsojenih oseb (več jih je le v Mariboru).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2014 ob 8:24 gost

      larifari je tou vse fküper

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2014 ob 8:34 vilmoš gost

      Ne bi se menjo za ni eno od naštetih. Če tak poglednen bole optimistično pa mamo tudi največ možnosti za napredek. Tou, ka je nej zajeto v anketi pa je, ka smo sobočanci najbole tolerantni od vseh naštetih. Tou pa tudi neka šteje.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.09.2014 ob 9:58 gost gost

      Zakoj pa te ne komentirate ka je na drugem mestu bo rasti dodane vrednosti gospodarskih firm v obdobju 2008-2013, kar imate tam na grafu??? Aja, zato ne, ker je to odličen podatek za MS in ne gre v kontekst šimfanja. Faktor, kjer je vključena rodnost, umrljivost, opremeljenost stanovanj itd, je rejsan "problematično objektiven", kar so priznali avtorji v sami analizi... Ka je opremljenost stanovanj in domeni občine?

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.09.2014 ob 10:34 sd gost

      opremljenosti stanovanj,ha ha še dobro ka so nej napisali ka so gledali što si z kelko listnim srat papirjem briše rit ;-)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.09.2014 ob 10:50 GOST gost

      EVO TU SE VIDI ŽUPANOVO DELO TU SE NEDA VARATI LJUDI ŽAL JE TO KRUTA RESNICA

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Diaspora
      30.09.2014 ob 11:11 Diaspora

      Sobočanci najbolj tolerantni?!? Ojej ... Možnosti za napredek nam ne pomagajo prav nič, če jih ne znamo izkoristiti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.09.2014 ob 11:27 gost

      V soboti in sploh pomurju je najvecji problem kak oziviti nk muro. Se opecova je v svojem programu naglasila kak de ozivila nk muro. Tu se vidi kak beden narod smo. Zapomnite si vse mlado ka nekaj pomeni je odislo iz pomurja. Pa tou zatou ka jim tu ne dajo moznosti za razvoj.b

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.09.2014 ob 11:54 rookie gost

      Če možnosti nemaš jih nemreš izkoristiti. Zmaga skouz tisti što jih šče izkoristiti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.09.2014 ob 12:59 gost gost

      ve pa muro neje mogla krizna manegerka rešit ne pa malda jasmina lp

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.09.2014 ob 22:19 gost

      Eno stvar so pa nej upoštevali. Povejte mi v keron od teh mest kera so na ton spiski pred nami lejko ob dvej ali trej ponoči ideš po ulicaj, tudi zakotnih ali pa skouz park, brez straja ka bi te vmejs 10 razbojnikov napadnolo, zmlatilo, oropalo, posililo.... ? Ha, ge? V Ljubljani mogouče? Ali pa v Maribori, Kranji, Kopri, Celji???????? Malo si poglednite črne kronike v tistih mestih pa v Soboti. Vačik je pa tou vse skupaj brezeveze ka so v toj statistiki napisali. Tudi sami so priznali ka je tou vse bole tak tak. Pa rejsan, ka ma občina veze z opremljenosti stanovanj? To je v domeni lastnikov stanovanj in odvisno od njihovoga okusa. Brezveze no, kak nas doj serejo seposejdi. eni jin pa v ton konstantnon poniževanji Prekmurja celo pomagate s ten svojin potrjevanjon ten bedarijan. Prekmurci tak radi sami sejbe v drek rivlemo in se bole ponižujemo kak nas drugi. Te se pa čudite ka nas ostali slovenci majo za nimake. Namesto ka bi jih vse nekan poslali pa pokazali nekšo samozavest pa povedali naj se jebejo s tenmi njihovimi statistikami, mi smo ponosni na svoje mesto, kakšo je takšo je, drugoga nemamo pa fertik. Moga napravili boukšoga, samo nej z vašo pomočjo butalci slovenski.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.