https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Miholov sejem v Veržeju z razglasitvijo najboljše Prleške tünke

Veržej, 29.09.2014 ob 15:00  

V nedeljo, 28. septembra, je na dvorišču Centra DUO v Veržeju v okviru projekta Prlekfest potekal 3. Miholov sejem, sejem rokodelstva, domače kulinarike in lokalnih proizvodov, na katerem so razglasili zmagovalca Prleške tünke 2014 in otvorili rokodelsko razstavo.


Zjutraj je potekala slovesnost zlate maše ob praznovanju farnega zavetnika z blagoslovom folklornih kostumov in ljudskih instrumentov. Sledila je povorka odraslih folklornih skupin s predstavitvijo plesov in kostumov.

Letošnji osrednji dogodek je predstavljala razglasitev zmagovalca Prleške tünke 2014, kjer sta na osrednjem odru zbrane nagovorila direktor Zavoda Marianum Veržej Janez Krnc in župan Občine Veržej Slavko Petovar.

Med 12. vzorci tünke, ki jo je ocenjevala 3 članska komisija, so podelili 6 priznanj: dve bronasti, dve srebrni in dve zlati. Bronasto priznanje sta prejeli Anica Osterc in Marica Legen, bronasto Panvita Mir d.d. in Nataša Rautar, dobitnika zlatega priznanja pa sta Daniel Vargazon in Marjan Koroša (oba imata turistično kmetijo). Več o samem ocenjevanju, kriterijih in projektu bo predstavljeno v posebnem prispevku.

V nadaljevanju programa je potekala otvoritev rokodelske razstave "Suha roba iz Ribnice", ki si jo lahko ogledate v prostorih Centra DUO.

Nastopili so tudi domači kulturni ustvarjalci (Vokalna skupina Leščeček idr.), v popoldanskem času pa se je odvijal otroški folklorni festival »MiHec Fest« in rokodelske ustvarjalnice za otroke. Vse Mihece in Mihaele je na sejmu čakalo posebno presenečenje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.