https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Silvo Jakob (SDS) s fiktivno selitvijo iz Rakičana v Mursko Soboto cilja v mestni svet?

01.10.2014 ob 7:00  

Silvo Jakob kot kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS) cilja na mesto v mestnem svetu MO Murska Sobota. Do pred kratkim še vaščan Rakičana je pred tedni naslov svojega stalnega bivališča prenesel na sedež svojega podjetja v Murski Soboti, mi pa smo preverili, ali dejansko tam tudi stanuje.


Silvo Jakob v mestni svet cilja v drugi volilni enoti Murske Sobote. Kot novopečeni meščan Murske Sobote s stalnim naslovom na ulici Cirila Metoda oziroma na sedežu njegovega podjetja Abak.net, sedaj na listi SDS, na kateri je Jakob uvrščen kot prvi kandidat, nagovarja »svoje« someščane.

Zgodaj zjutraj v jutranji halji v Rakičanu

Kljub temu, da Jakob po novem »prebiva« v Murski Soboti, pa je bil kandidat za mestnega svetnika opažen v zgodnjih jutranjih urah, kako oblečen v jutranjo haljo jemlje pošto iz nabiralnika in se s Soboškimi novinami (v poštne nabiralnike so jih občani MO Murska Sobota prejeli prejšnji četrtek) pod roko sprehaja v Rakičanu. Istočasno se pred njegovim podjetjem, kjer naj bi sedaj stanoval, ni nahajal noben avtomobili in z ničemer ni nakazovalo, da v omenjenih prostorih kdo stanuje. Gre le za fiktivno selitev z namero priti v mestni svet?

Silvo Jakob, oblečen v jutranjo haljo, v Rakičanu.

Zakaj iz Rakičana v Mursko Soboto?

Na vprašanje, zakaj ne kandidira v tretjem volilnem okraju (primestna naselja), katerega del je tudi Rakičan, kjer je sicer »prebival« do nedavnega, nam Jakob ni odgovoril, spomnimo pa se političnih razprtij v mesecu aprilu, ko je (zaradi samovoljnjih odločitev Jakoba) razpadel svet Krajevne skupnosti Rakičan, Jakob pa je izgubil podporo sokrajanov.

Takrat smo poročali o tem, da so štirje od skupno sedmih članov sveta KS Rakičan, izvoljeni na rednih lokalnih volitvah 2010, podali odstopne izjave, zaradi česar je svet postal nesklepčen. Predvsem odstopu Štefana Rajnarja je botrovala samovoljna odločitev Jakoba pri investiciji na pokopališču. Način ureditve pokopališča, ki so ga po telefonskem glasovanju sprejeli izključno takratni predsednik sveta Silvo Jakob ter člana Tomaž Stropnik in Marjan Šernek, je povzročil negodovanje med vaščani Rakičana, Rajnar pa je zaradi tega tudi podal odstopno izjavo v znak protesta zaradi načina, kako je prišlo do odločitve za investicijo. Sklep o tem, da se investicija na pokopališču izvede, so namreč Stropnik, Šernek in Jakob sprejeli na podlagi telefonskega glasovanja. Kot je takrat pojasnjeval Rajnar, pa o celotni izvedbi investicije, ki jo je nato podpisal Jakob, nista bila obveščena niti Šernek in Stropnik.

Malo pred pol sedmo uro zjutraj o tem, da bi na naslovu, kjer je Jakob nedavno prijavil naslov bivališča, kdo stanoval, ni bilo ne duha ne sluha ...

Jakob pojasnil o svoji nedavni »selitiv« ne daje

Na Jakoba smo sicer že pred dnevi naslovili vprašanja o tem, zakaj se je pred kratkim odločil za spremembo prijave stalnega bivališča, in o tem, ali je njegovo novo bivališče v Murski Soboti urejeno bivanju primerno, vendar odgovorov na vprašanja še nismo prejeli.

Se pa ob tem poraja vprašanje o moralnosti dejanj članov SDS. Medtem ko po eni strani poudarjajo pomen pravne države in pred sodišči v znak protesta prižigajo sveče, za člane iste stranke očitno veljajo dvojna pravila.

Fotografija, nastala kmalu po 7. uri zjutraj, ko so zaposleni že prispeli na delovno mesto ...

    Fotogalerija