https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti je potekala otroška mini olimpiada

Murska Sobota, 01.10.2014 ob 7:20  

V Murski Soboti je v torek na atletskem stadionu ob OŠ I potekala otroška mini olimpiada.


Na atletskem šolskem stadionu ob OŠ I Murska Sobota je v torek potekala otroška mini olimpiada. Kot se za olimpiado spodobi, so začeli z olimpijskim protokolom. Dvignili so olimpijsko zastavo, prižgali baklo, zapeli himno in izrekli zaprisego. Sledilo je kratko skupno ogrevanje, nato pa so se razdeli v skupine in izvajali vadbe na postajah. Pomerili so se v teku, metanju vorteksa, izvajanju spretnosti na poligonu in drugih igrah. Na koncu je sledila razdelitev priznanj in nagrad vsem udeležencem mini omipiade.

Na mini olimpiadi so sodelovali otroci vrtcev iz Murske Sobote, ki letos obiskujejo vrtec zadnje leto ter prvošolci OŠ I Murska Sobota. Skupno se je prireditve udeležilo okrog 250 otrok. Prireditev je nastala v sodelovanju z murskosoboško Športno zvezo, Vrtci MO Murska Sobota, OŠ I Murska Sobota in Olimpijskim komitejem Slovenije. Namen prireditve je otroke seznaniti s športom in olimpijskim gibanjem ter promocija športa, zdravega načina življenja in gibanja nasploh. Preko otrok želijo spdobuditi k gibanju in športni aktivnosti tudi starše.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.