https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Združena levica na Trgu kulture

Murska Sobota, 1.10.2014  

Eden od pomembnejših ciljev Združene levice je oživitev mesta. Temu želijo prispevati tudi v predvolilni kampanji in ponuditi mestu kulturno-zabavni dogodek. O dogodku je spregovoril Romeo Varga.


Zakaj je oživitev mestnega jedra za vas pomembna?

Mesto mora biti mesto srečevanja, druženja, izmenjave idej. Če te naloge mesto ne opravlja, je podobno, kot da bi živeli vsak na svojem hribu in se brigali samo zase. Medsebojna komunikacija naredi mesto tako, da se občani začnemo razvijati hitreje in smo bolj zadovoljni s sabo.

Zato pravimo, da mesto opravlja ekonomsko, socialno in kulturno funkcijo. Je prostor kjer ljudje ustvarjamo, si med sabo pomagamo, sodelujemo in se medsebojno bogatimo.

Kako boste vi to storili?

Zapreti je potrebno del Slovenske ulice za promet in jo urediti na način, da se bo prijetno na njej zadrževati. Takrat se bodo na Slovensko vrnili lokali, in ko se bodo vrnili lokali, se bodo spet začeli vračati ljudje. Ta ciklični razvoj je mogoče izvesti relativno hitro, v letu ali dveh. Vendar to ni dovolj. Potrebno je urediti primerno povezavo med Slovensko in Trgom kulture, da bosta ta dva prostora v mestnem jedru začela delovati kot mestno jedro. Dosedanja povezava med Slovensko in Trgom kulture je zanikrna ter je potrebno vdahniti ne samo infrastrukturni, ampak tudi estetski doživljaj v center mesta. Občina mora sodelovati tudi pri zasnovi prireditev in dogodkov v tem prostoru.

En tak dogodek organizirate tudi vi?

Da. Mi že v predvolilni kampanji uresničujemo svoj program (smeh). Nismo želeli postaviti običajne stojnice, ampak sobočancem ponuditi bistveno več. Pripravili smo zelo bogat dogodek z glasbenimi in gledališkimi vložki in res bi bilo škoda to zamuditi. Nastopil bo Duo Ponte, vrhunska, akademsko šolana glasbenika, ki izvirno interpretirata kakovostno glasbo iz celega sveta. Alenka Pirjevec je diplomirana igralka, zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana in pride s samostojno lutkovno predstavo Balerina. Ni za verjeti, kaj ta balerina vse zmore narediti, zato vabimo tudi najmlajše, da se nam pridružijo. Skupaj se bosta pripeljali z Laro Jankovič, našo znano šansonjerko, ki bo obogatila glasbeni program. No, in še naši regijski zvezdi, Macho in Mejke. Mene je malo strah, kaj bosta priredila, ker se ta dva norčujeta iz vsega in vsakogar. Baje da tudi meni ne bosta ostala dolžna. No, vse skupaj bo začinil naš kandidat Jože Kovač Uri, upam, da s kar nekaj skladbami skupine Halgato.

Obiskali nas bodo še Matjaž Hanžek, moralna avtoriteta slovenskega prostora, Luka Mesec, vodja poslanske skupine Združene levice v Državnem zboru in Violeta Tomič, poslanka v Državnem zboru. Pa tudi kandidati za mestne svetnike bodo vsi tam, tako da se lahko spoznamo in si izmenjamo poglede in ideje.

 

Kdaj se bo to zgodilo?

V četrtek, 2. oktobra. Mi se začnemo zbirati na Trgu kulture že ob 16. uri, tako da bomo s programom pričeli točno ob petih. Poskusili boste lahko lokalne dobrote, na razpolago bo tudi sok in vino, tako da načrtujemo res bogat popoldan. Tisti večer sta v Galeriji Murska Sobota kar dve otvoritvi novih razstav, tako da če to želijo, lahko dogodka obiskovalci združijo.

Res prisrčno vabim vse občanke in občane Mestne občine Murska Sobota, da se nam pridružijo na prijetnem, kulturnem, pa tudi zabavnem popoldnevu.

 

PR vsebina

Fotogalerija