https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gasilska trgatev v Janževem Vrhu

03.10.2014 ob 10:45  

Prav prijetno je bilo pri gasilskem domu PGD Janžev Vrh nad Radenci, torej prav tam odkoder prihaja znameniti Janževec. Medtem ko so vinogradniki po okoliških vinogradih pobirali še zadnje grozde letnika 2014, so domači gasilci in gasilke na Janževem Vrhu, v društvu jih je nekaj nad 70, pripravili 3. gasilsko trgatev.


Z natanko 52 trsov in predvsem brajd – jurke in izabele, so namreč natrgali precej grozdja, ki so ga nato tretali in stisnili dobrih 100 litrov sladkega mošta, katerega bodo došolali in z njim nazdravili ob različnih gasilskih akcijah, prireditvah in dogodkih.

»Mislim, da smo edino gasilsko društvo v Pomurju, če ne tudi v Sloveniji, ki ima lastni vinograd, zraven pa stoji tudi klopotec. Ob trgatvi, ki je tokrat potekala tretjič, torej je postala tradicionalna, vsako leto konec septembra izkoristimo primeren trenutek, da skupaj nazdravimo in se hkrati zahvalimo gasilkam in gasilcem za pridno delo skozi celo leto. Mi skozi držimo skupaj in zato smo uspešni«, nam je povedal predsednik PGD Janžev Vrh, Stanislav Zadravec, ki je zahvalil viničarju Karlu Horvatu ter njegovem pomočniku, mag. Srečku Šteinerju, ki sta skozi celo sezono skrbeli za brajde, ki so odlično obrodile.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.