https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Orehovci: Kolesar trčil v osebni avtomobil

03.10.2014 ob 6:50  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj,  tri kršitve javnega reda in miru, vozniku zasegli osebni avtomobil in povoženje divjadi.

Ob 16.30 je v Orehovcih prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in voznikom osebnega avtomobila. Kolesar je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti v križišču trčil v osebni avtomobil. Pri tem se je kolesar lahko telesno poškodoval. V ostalih šestih nesrečah je nastala samo materialna škoda.

Na področju kriminalitete so radgonski policisti obravnavali poškodbo vhodnih vrat gostinskega lokala, kaznivo dejanje Neplačevanje preživnine, vlom v stanovanjsko hišo in tatvino oblačil z vrvi za sušenje. Soboški policisti pa so še obravnavali tatvino denarja iz garderobe telovadnice in tatvino drv pripravljenih za kurjavo.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

V Dolnji Bistrici je bil zaustavljen voznik, ki je vozil osebni avtomobil v času ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil zaradi tega zasežen.

V času od 1. do 12. oktobra po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, naj bodo v prometu vidni, naj nosijo svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost. Cesto prečkajte na označenih prehodih za pešce, hodite po pločniku oziroma ob levem robu vozišča v smeri hoje in bodite pozorni na ravnanje drugih udeležencev v prometu. Z upoštevanjem cestno prometnih predpisov lahko za svojo varnost največ storite sami. Voznike pa opozarjamo, da upoštevajo prednosti pešcev na prehodih za pešce in omejitve hitrosti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.