https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FOTO: Na mednarodnem projektu v Biogradu kuhali tudi Pomurci

07.10.2014 ob 12:35  

Prejšnji teden se je v Biogradu na Moru na Hrvaškem odvijal projekt Gastro Rural Art II. Namen projekta je bil povezati mlade amaterske kuharje iz različnih držav, glavna aktivnost pa je bila priprava in predstavitev dveh nacionalnih jedi. Slovenska ekipa je pripravila ajdovo kašo s slanino in koruzno pogačo.


Gastro Rural Art II je nadaljevanje uspešnega projekta Rural Gastro Art, ki je takrat združil 18 amaterskih kuharjev iz Hrvaške, Češke in Slovenije. Projekt Gastro Rural II je potekal en teden v Biogradu na Moru. Cilj projekta je bil združiti 28 amaterskih kuharjev starih med 18 in 30 let iz podeželskih območjih Hrvaške, Slovenije, Češke in Italije. S tem so jim ponuditi priložnost za druženje in omogočili priložnost, da s skupinskim delom delijo svoje izkušnje z drugimi ter tako izboljšajo svojo kuharsko znanje in navsezadnje povzdignejo svojo stopnjo zaposljivosti.

V srednji šoli so pripravili kuharske delavnice, v katerih je vsaka od sodelujočih držav predstavila svoje tradicionalne recepte, nato pa so nekatere izmed teh jedi pripravili v majhnih večkulturnih skupinah. Na ta način so odkrivali nove kulture, navade in kuharske stile, izboljšali sposobnost komuniciranja v večkulturnem okolju in izboljšali svoje kuharske spretnosti ter povečali zavest o pomembnosti zdravega načina življenja.

Poleg tega so skozi športne aktivnosti in delavnic, ki so bile tematsko povezane z brezposelnostjo mladih in zdravim načinom življenja, izrazili svoje poglede, misli in težave v svojih državah ne tem področju ter v sodelovanju z drugimi poskušali doseči skupne rešitve za določene probleme.

Dolgoročni cilj tega projekta pa je ozaveščanje mladih, da so neformalne učne metode in nadaljnje usposabljanje po končanem izobraževanju, ključ do zaposlitve za mlade brez delovnih izkušenj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija