https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Poplave in deževje Panviti povzročili veliko škode

08.10.2014 ob 9:00  

Letošnje poplave in dolgotrajno deževje so prizadeli večino pomurskih kmetov, veliko škodo pa beležijo v skupini Panvita.


Kot pojasnjujejo s Panvite, se del škode lahko ovrednoti že zdaj, drugi večleten oz. posreden del pa je težko ovrednotiti.

Velika škoda je na 500 hektarjih polj s posevki koruze za silos, ki so prezreli, saj so zaradi nestabilnosti tal morali zamakniti siliranje kar za mesec dni, na okoli 200 hektarjih površin pa še danes ni možno delovati s stroji za spravilo. Tudi kuruzo za zrno na 900 hektarjih bodo spravljali 14 dni kasneje, saj pridelek vsebuje preveč vlage, ob tem pa zaradi dolgotrajnega dežja kuruza vsebuje več toksinov, poročajo Finance.

Ozimna žita se bodo jeseni žela dva do tri tedne pozneje, na večih mestih pa setev sploh ne bo možna. Nekatere vrtnine in zelenjava so zaradi dežja in visoke podtalnice nehale rasti, gnijejo pa že dorasli pridelki. Za delo na pred tedni poplavljenih površinah bodo pridelovalci potrebovali tudi več časa in goriva, škoda pa je v skupini Panvita prizadela tudi rejo prašičev in piščancev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2014 ob 11:15 dödöl gost

      Meni pa država povzroča že 20 lejt zgübe in škodo .Panvita ma pejneze ka so vse pod sebe v Pomurji skopali .Lidje njin 10 vör berejo jagode za 12 € cejli den .

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2014 ob 12:12 panvita gost

      škoda samo panviti ? Malo de dejan sprostil intervencijskih sredstev stankoji pa do opet srečni. Vsi ostali pa beee

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2014 ob 17:13 faflek gost

      Ka ma veze če je panviti voda napravila škodo to so jo lidje vse vkup sprekunili kak jij nori .Ka pa Janša či bi on bil toga nebi bilou zato ka se je on brigo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2014 ob 17:25 gost

      primitivci, zarukani primitivci..... samo tou lejko poven zgornjin tren.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2014 ob 17:26 gost

      janša se je pa brigo samo za sejbe, zatou pa je tan ge njemi je mesto.... pa tou ne mislin na parlament.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.10.2014 ob 19:39 faflek gost

      Janša je velko državo napravo pa se je brigo za zgradnjo nasipov pa kanalov vse je mel pod kontrolo vredi dokeč so nej sirmaka nedužno obsodili.In tak je panvita vzubi pa vsi lidje mislin da toga nebi bilo če bi on bil.Pa še to tudi od države nikaj se nede dobilo samo drobiž ker moramo šparati toga je pri Janši nej bilo on je dal.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.