https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Madžarski Redics in Genterovci povezana z novo cesto

15.10.2014 ob 9:00  

Včeraj je potekala slovesna otvoritev povezovalnih cest, ki vodita v Redics na Madžarskem in v Genterovce v Sloveniji.


Investitorja sta bila Družba za razvoj državne infrastrukture in Občina Lendava. Glavna govornika na dogodku sta bila Levente Magyar, državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Madžarske in gospodarske odnose s tujino ter Stanislav Raščan, generalni direktor za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve RS. Raščan je med drugim povedal, da cesta pomeni večjo povezanost med sosednjima državama ter, da so odnosi med Slovenijo in Madžarsko bili in so dobri, brez odprtih vprašanj: »Take jih tudi skušamo obdržati in ohranjati v prijateljskem duhu

Župan občine Lendava Anton Balažek pa je ob tej priložnosti povedal: »Občina se pojavlja pri tem projektu kot investitor, saj smo zaznali interes na obeh straneh. Ne le v okviru visoke politike, ampak tudi ljudi, ki si želijo, da se ceste, ki so nas nekoč povezovale, ponovno uredijo in posodobijo

Cesto so začeli graditi leta 2013 in jo dokončali letos, kandidirali pa so na razpis za evropske projekte in pridobili 350 000 evrov, 40 000 je prispevala država, 110 000 evrov pa je prispevala Občina Lendava. Cesta je dolga 1,8 km in ima tri pasove, načrtovana hitrost je 90 km/h, priporočljiva pa je za vozila, oz. kamione pod 7,5 ton.

Kot je še dodal Balažek, pa to ni le povezovalna cesta za ljudi, ampak je tudi pomembna prometna in gospodarska infrastruktura, in pričakujejo, da bo krepila tudi gospodarske osnove za razvoj.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2014 ob 13:00 Pika gost

      Lahko bi bila poslikana tudi cesta (oz. skejterska steza) ter skejterska deska g. župnika. Inovativnost lendavske občine je brez primere. Le kje so pridobili naziv mag., da so skonstruirali tako veličastno cesto?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2014 ob 20:54 Bači laci gost

      Pa kaj niso zrihtali tisto cestno grabo na meji med obema državama ali kaj? (http://lendavainfo.com/foto-preko-vode-mu-pac-ni-uspelo/#.VD7B8VfDVYp) Ker potem je res brezveze, da sploh kaj odpirajo, če bo ob vsakem malo večjem nalivu cesta neprevozna, oje oje ...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2014 ob 9:31 gost

      Tu je nekdo fejst mimo vdaro, takša graba nemre biti brez mosta..tau je remek delo..samo pri nas se lejko tak neodgovorno izvajajo projekti s pomočjo Eu..odgovarjo pa tak nede nišče..kak je tau pri nas ži v navadi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2014 ob 10:00 odzaja gost

      kak pravite, mimo so vdarele...meni pa si vijde najbole druga oseba na drugi sliki, predvsem njeni "zadnji del".....;-)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.