https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

FOTO: Jevšek in Židan skupno sklenila predvolilno kampanjo za boljšo in lepšo Mursko Soboto

Murska Sobota, 17.10.2014  

Pred nedeljskimi volitvami je kandidata za župana v MO Murska Sobota Aleksandra Jevška še enkrat podprl minister Dejan Židan. Popoldne sta imela pozdravni nagovor na zaključnem shodu na Trgu kulture v Murski Soboti, udeležila sta se kostanjevega piknika v naselju Pušča, občinske proslave v Grajski dvorani ob spomiskem dnevu Mestne občine Murska Sobota, srečanja z volivci pred vaško-gasilskem domom v Krogu in prireditve Oktoberfest v Bakovcih. Oba sta občanke in občane pozvala, da se udeležijo volitev in volijo po svoji vesti.


Jevšek se ne želi kregati, ampak povezovati

»Zapihal je svež veter skozi Mursko Sobota«, je začel na zaključnem shodu svoj govor Jevšek. Zahvalil se je za izraženo podporo, kar je njemu in njegovi ekipi znak, da so na pravi poti. Ljudje so po njegovih besedah v prvem krogu dokazali, da so za spremembe, za novo energijo, obraze, ki želijo delovati povezovalno. Zahvalil se je SMC, SLS, Desusu, ZL in vsem ostalim, ki so ga podprli. Ne glede na nadzore posameznikov Jevšek verjame, da lahko stopijo skupaj. Zbrane je pozval, da naj se volitev udeležijo in volijo po svoji vesti, da bo življenje v prihodnjih štirih letih v Murski Soboti lepše.

Židan želi vsem lepše in boljše mesto brez prerekanja 

Židan je povedal, da je vsem v Murski Soboti dovolj, ko opazujejo kako Murska Sobota zaostaja. Nekoč je bila središče regije, danes pa je po besedah Židana nerodno pogledati Gornjo Radgono, Ljutomer ali Lendavo, ker jih vsi prehitevajo. Rešitev za hitri razvoj je po njegovem medsebojno sodelovanje, ne pa  spotikanje, kreganje in žaljenje. V nedeljo je napovedal praznovanje, vendar ne dolgo, ker jih v ponedeljek že čaka trdo dela. "Čez štiri leta bo Murska Sobota drugačna, center bo poln ljudi sedem dni v tednu, od države bomo znali črpati denar," napoveduje Židan. Tudi on je zbrane pozval, da se udeležijo volitev zato, da bo čez štiri leta Murska Sobota lepša, bolj prijazna in boljša do svojih občanov.

Namesto policijske ure bo Jevšek s krajani Pušče zaigral na kitaro in jim prisluhnil

Obiskala sta tudi Puščo in nagovorila enako tudi krajane Pušče. Jevšek je povedal, da je bilo minuli teden veliko podtikanj »tistih, ki so postali nervozni« in vključevali v to tudi Rome. Romska skupnost je po bededah Jevška in Rudaša toliko socializirana, da ni pošteno, da se jih izkorišča. Obravnaval jih bo kot enakopravne člane skupnosti, vrata bodo odprta vsem. Na koncu se je Jevšek pošalil na račun policijske ure, ki so jo nekateri napovedovali z njegovim prihodom, med njih bo raje prišel s kitaro in z njimi kakšno zaigral.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija