https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na območju Gornje Radgone goljufali pri najemu zemljišč

18.10.2014 ob 8:59  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest kaznivih dejanj, sedem prometnih nesreč v katerih je nastala le materialna škoda, šest kršitev javnega reda in miru, štiri poškodovanja vozil na parkirnih prostorih, štiri povoženja divjadi, zasegli osebni avtomobil  in pridržali enega kršitelja.      

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo, nasilje v družini in ponarejanje denarja. V Ljutomeru obravnavana tatvina vodne črpalke in tatvina denarnice z denarjem in osebnimi dokumenti. Na območju Gornje Radgone  obravnavana tatvina mobilnega telefona in goljufija pri najemu zemljišč. Na območju Gornjih Petrovec pa obravnavano nasilje v družini. Na območju Gornje Radgone in Ljutomera  obravnavano ponarejanje denarja.   

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnih krajih. Kršitelj, ki je nadaljeval s kršitvijo na javnem kraju je bil pridržan.  

Na pomurski avtocesti je bil vozniku zaradi hujše kršitve cestno prometnih predpisov zasežen osebni avtomobil.

Zaradi jesenskih del na kmetijskih površinah policisti pogosto obravnavajo prijave o onesnaženih cestah. V tej zvezi ponovno opozarjamo na določila Zakona o cestah, ki predpisuje obveznost za vse voznike vozil, ki so dolžni, še preden se vključujejo v promet na javno cesto, z vozila odstraniti zemljo ali blato, ki bi lahko onesnažilo vozišče.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Gornja Radgona.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.