https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zabaven in ustvarjalen jesenski dan na OŠ III Murska Sobota

Murska Sobota, 19.10.2014 ob 9:25  

V soboto so na OŠ III Murska Sobota potekale sedaj že tradicionalne jesenske ustvarjalnice, ki so jih letos ob 50. obletnici šole popestrili s priložnostnim šolskim muzejem in predstavitvijo zgodovine šole.


Poučne in zabavne ustvarjalne delavnice za vse

Osnovna šola III Murska Sobota organizira za svoje učence vsako jesen sedaj že tradicionalne jesenske ustvarjalnice. Učenci lahko to soboto sodelujejo v mnogih ustvarjalnih delavnicah, rekreativnih in družabnih igrah, poskrbljeno  pa je tudi za hrano in pijačo. Tako so lahko izdelovali vetrnice, letala, si poslikali obraz in nohte, si porisali roke s kano, izdelali torbe, nakit, sestavljali, delali poskuse, se preizkusili v taborjenju in poklepetali o tem s taborniki, pajali krüj, si spekli sami na ognju klobase, se preizkusili v različnih športih aktivnostih itd.

Priložnostni šolski muzej s kratko zgodovino šole ob 50. obletnici šole

Šola pa letošnjo jesen praznuje okroglih 50 let obstoja. Zato so ob tej priložnosti pripravili za ogled priložnostni šolski muzej s kratko zgodovino šole. Otroci so si muzej ogledali že v petek, v soboto pa je bil odprl tudi za odrasle. Razstavljeni so albumi s slikami in dosežki nekdanjih učencev, šolska glasila, šolska kronika, pionirske izkaznice, izkaznice za rdeči križ, stari zvezki in vadnice ter redovalnice, makete šole ter razvoj šole skozi čas od leta 1964 do danes.

Šola je letos spremenila svoj logotip, ki ga sestavljajo tri roke dvignjene v zrak. Roke predstavljajo željo po znanju, upanje v boljšo prihodnost in prizadevanje za razvoj vsakega posameznika. Različne barve rok pomenijo ustvarjalnost, raznolikost in sprejemanje drugačnosti. Tri zvezde pa pomenijo, da segajo v prihodnost. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.