https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Svetovni dan misijonov v Gornji Radgoni obeležili z misijonsko tržnico

21.10.2014 ob 9:00  

V nedeljo 19. oktobra je bil že 88. svetovni dan misijona, ki je tokrat potekal pod geslom » Prižigajmo plamen veselja«. Na ta dan se spominjamo naših misijonarjev in misijonark. V misijonih trenutno deluje 74 slovenskih misijonark in misijonarjev.


Tudi v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni so mladi, skavti, ministranti in bodoči birmanci pred cerkvijo sv. Petra v podporo misijonarjem pripravili misijonsko tržnico, kjer so ponujali na stojnicah domače pecivo, pečene kostanje, mošt, razne spominke, ročno izdelano okrasje ter še kaj. Ves izkupiček prostovoljnih prispevkov, kakor tudi nabirka pri vseh nedeljskih mašah je namenjena prav za potrebe in delovanje naših misijonarjev po svetu.

Pri sv. maši, ki jo je daroval duhovni pomočnik g. Marjan Pučko, je bilo moč  iz njegovih besed razbrati, kako pomembno je prižgati plamen veselja v svojih srcih in kako plemenito je  ta plamen nato razdajati tistim, ki so ga najbolj potrebni.

Škofijska misijonska prireditev je bila tokrat v nedeljo 19. oktobra v župnijski cerkvi Marijinega obiskovanja v Markovcih, kjer je bila najprej molitvena ura, ki jo je vodil murskosoboški škof ordinarij, msgr. dr. Peter Štumpf, vsem navzočim sta pa spregovorila misijonarja Matjaž Legan, ki deluje v Malaviji  ter Jože Mlinarič iz Ruande.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.