https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Veliki Ples - noč čarovnic v Rakičanu letos še boljši in spektakularnejši

Rakičan, 22.10.2014 ob 12:20  

V RIS Dvorcu Rakičan so danes predstavili aktivnosti in nastopajoče na prihajajoči prireditvi Ples - noč čarovnic. Organizatorji obljubljajo, da bo ena največjih prireditev v naši regiji letos še spektakularnejša. Na dveh velikih odrih bodo zabavali Modrijani, Kingstoni, Rock Partyzani, Blue Planet, Nika Zorjan in drugi, obiskovalci bodo vstopali skozi dva vhoda, otroci pa se bodo že ves teden urili na Srednjeveških dnevih v rakičanskem gradu in okolici.


Srednjeveški počitniški programi za otroke

V času jesenskih šolskih počitnic, od  26. do 31. oktobra, bodo po besedah direktorja RIS Rakičan mag. Roberta Celca potekale za otroke stare od 5 do 12 let Srednjeveške počitnice. Pripravili so 2 programa: dnevnega ter z 24 urnim programom in varstvom. Z njim skušajo otrokom približati srednjeveški čas in zgodovino na zabavni način. Tako bo potekalo kostumiranje v srednjeveška oblačila, preizkusili se bodo v modernih in srednjeveških plesih, izdelovali nakit in mošnjiček, izdelovali srednjeveške jedi, potekale bodo delavnice lepopisja in lepega vedenja, pa srednjeveške predstave, delavnice izdelovanja frač, lokostrelstvo, priprava tabornega ognja, lahko bodo jahali konje itd.

Dogajanje na dan čarovnic se bo začelo že dopoldne

Ples - noč čarovnic v dvorcu Rakičan se bo začela na najstrašnejšo noč v letu, 31. oktobra, že dopoldne in sicer z otroškimi delavnicami in predstavami. Sledil bo srednjeveški program s predstavami, plesi, srednjeveško glasbo, viteškimi igrami, mečevanjem itd. Izvajalci srednjeveškega programa so znana skupina Markus M iz Češke, ki nastopa po celi Evropi, pa TD Negova- Ivanjci, Kulturno društvo igralska skupina viteza Gašperja Lambergarja iz Jesenic in drugi, ki bodo poskrbeli za nepozaben srednjeveški spektakel. Delavnice za otroke, predstave in srednjeveški program so vsi brezplačni.

Glasbeni popoldan v družbi čarovnic in pridihom srednjega veka

Popoldne pa bodo dvorec Rakičan zajele čarovnice. Po besedah organizatorja obiskovalce čaka  prava čarovniška zabava na kar dveh odrih. Na notranjem bodo nastopili mladi talenti glasbene delavnice Popsing, za njimi pa skupine Broken Hearts, Nika Zorjan & Band, Rock Partyzani in Kingston. Vmes bo potekalo sojenje čarovnici, ognjeni show in pa prižig ognja.

Na zunanjem odru pa bodo nastopili zmagovalki šova Zvezde Pomurja Duo Catara, Blue Planet, Prekmurska Godba Bakovci (za to priložnost bodo nastopili tematsko in prireditvi primerno kot Čarovniška godba) in  Modrijani. Vmes bo potekal ognjeni show in pa izbor naj čarovnice.

 

Številne stojnice

Za lakoto bo poskrbljeno s pestro ponudbo lokalne gostinske ponudbe, kot so bujta repa, bograč, langaš, posolanke, indinjače itd. Za žejo pa ob več čarovniških šankih. Dogajanje bo popestreno s številnimi stojnicami in kar 3 tržnicami – srednjeveško lokalno in tržnico z ostalimi izdelki. Prireditev ima tudi dobrodelno noto. Tako bodo del sredstev namenili Društvu zvezdni otroci, ki pomaga staršem otrok, ki svoje otroke zdravijo v tujini.

Poskrbljeno za parkiranje, letos kar dva vhoda in izhoda, organiziran prevoz iz Moravskih Toplic

Po besedah organizatorja, so se iz pohval ter dobronamernih kritik iz lanskega leta veliko naučili. Tako obljubljajo za letošnje leto kar 2 vhoda in pa povečano število parkirnih mest, s čemer bo dostop do prireditve lažji in hitrejši. V sodelovanju s Termami 3000 iz Moravskih Toplic, pa bo goste term vozil do prizorišča večkrat čez dan avtobus. Vstopnic v predprodaji je po besedah organizatorja na voljo še nekaj, vendar pričakujejo da bodo kmalu razprodane. Potem bodo na voljo le še vstopnice po redni ceni. Obiskovalce pozivajo, da naj pridejo na prireditve že tekom dneva in si ogledajo zanimive delavnice in ostal srednjeveški program. Pri izvedbi prireditve sodeluje okrog 200 prostovoljcev, med drugimi tudi 5 iz tujine, ki so se na novinarski konferenci prav tako predstavili in prihajajo iz cele Evrope.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.