https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zagorelo na OŠ I Murska Sobota, na pomoč je priskočilo kar 250 gasilcev in reševalcev

Murska Sobota, 26.10.2014 ob 9:30  

V soboto ob 11.00 uri se je iz OŠ I v Murski Soboti začel valiti dim. V kurilnici šole je eksplodirala peč na lesno biomaso, požar pa se je začel širiti po šoli. Nekaj več kot 450 učencev je skupaj z učitelji in ostalim osebjem takoj zapustilo šolske prostore, nekaj pa jih je ostalo ujetih v zgradbi...


Tak je bil le scenarij sobotne velike reševalne vaje in evakuacije v sklopu projekta Rešujmo skupaj, v katerem je sodelovalo več kot 250 gasilcev in reševalcev. To je bila zadnja in obenem zaključna vaja v sklopu mednarodnega projekta Rešujmo skupaj. Potekala je pod vodstvom Štaba civilne zaščite Murska Sobota. Namen vaje in projekta je bilo okrepiti  čezmejno sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in tudi drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske s sodelovanjem gasilskih in reševalnih ekip obeh držav. 

Reševalci in gasilci so pokazali kako uporabijo vsa sredstva za uspešno reševanje ujetih v stavbi in ponesrečencev. Tako so obiskovalci, učenci in učitelji spremljali predstavitev defibrilatorja, pripravo šotorov, prostora za reševanje, nudenje prve pomoči poškodovancem in njihovo oskrbo,  reševanjem s spustnico, AL in vrvno tehniko, huje poškodovanega pa so prepeljali v bolnišnico s helikopterjem, ki je pristal na bližnjem stadionu itd.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2014 ob 10:06 vinko megla gost

      Rejsan nega pametnejšega dela nej ka deco sagajo če bi slučajno gorelo.Če bi pa bi se pa tak prvo vočiteli sposrali v lače in tudi deco nebi znali kama obrnoti edijno zdaj kda že znajo naprej ka bo joj siromačeki vočitelski.Gasilcan pa vsaka čast.

      1 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2014 ob 10:16 abc gost

      Vinko tebi nega pomoči, vsak tvoj komentar da tako mnenje o tebi. lep pozdrav

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2014 ob 17:38 gost

      Meni je včerajšnja predstavitev ostala v spominu po enem dogodku in sicer, kak sta se zakonca Gutalj prilizovala novemu županu. Očitno sta modre plašče slekla in jih zmetala iz omar takoj, ko so bili znani rezultati volitev.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.