https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ajk razveselil otroke v murskosoboški knjižnici

Murska Sobota, 29.10.2014 ob 11:00  

V sklopu Krompirjevih počitnic, ki ta teden potekajo tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, so danes v organizaciji Društva prijateljev mladine, za otroke pripravili preživljanje uric s kužkom Ajkom - posebnim terapevtskim psom, ki je s svojo prisotnostjo ter igrami spravil v dobro voljo kopico otroških obrazov. 


Da imajo živali dober vpliv na ljudi, je takorekoč že znano. Njihova prisotnost pomirja, blaži stres, nas spravlja v dobro voljo ter prebudi v nas igrivost. Tako deluje v Sloveniji že kar nekaj časa Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, ki združuje prostovoljne člane/ice, kateri so s svojimi psi pripravljeni delati kot prostovoljci. Pomagajo otrokom s posebnimi potrebami, bolnim otrokom v bolnišnici ter starejšim ljudem. 

Na področju Pomurja je aktiven tudi kuža Ajk, ki skupaj z Tadejo Slavic, prof. defektologije, sicer zaposleno na IV. šoli, obišče enkrat tedensko otroke s posebnimi potrebami na istoimenski šoli, pa tudi starejše občane v domovih za ostarele. Pomaga na aktiven in pasiven način, skozi raznovrstne igre, že s svojo prisotnostjo pa pomaga prebrooditi težave, s katerimi se sooča vsak posameznik, ki je deležen njegove terapije. Danes so v njegovo družbo v prostore mladinskega oddelka knjižnice lahko prišli vsi otroci, ki imajo ta teden počitnice. Ajk jim je ponudil igre, s pomočjo svoje lastnice je opisal svoje delo, deležen pa je bil tudi ljubkovanja izpod prijaznih otroških rok. 

 

Več fotografij v sodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.