https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Krizni center za mlade v Murski Soboti obišče čedalje več otrok in mladostnikov

29.10.2014 ob 7:00  

Včeraj so v Kriznem centru za mlade (KCM) pripravili dan odprtih vrat ter tako prikazali svoje aktivnosti, hkrati pa obeležili že 11. leto njihovega delovanja.


Krizni center deluje pod okriljem Centra za socialno delo Murska sobota in že 11. leto zapovrstjo nudi otrokom in mladostnikom od 6. do 18. leta starosti nekakšno zatočišče, če se ti znajdejo v stiski. Tako se v varno hišo zatečejo s svojimi težavami, ki so bodisi socialne narave, imajo težave v odnosih s starši, ali čutijo nemoč na katerem drugem področju v času njihovega odraščanja. Istočasno deluje v okviru Kriznega centra tudi Dnevni center za otroke in mladostnike Kekec, kjer pa njihovi uporabniki najdejo različne aktivnosti, v katerih razvijajo in izražajo svoje ustvarjalne talente, raziskujejo, deležni pa so tudi učne pomoči. Tedensko ga obišče kar 45 otrok.

V zadnjih letih je zatočišče v varni hiši poiskalo kar 220 otrok in mladostnikov, vse več pa jih pride na lastno iniciativo. Kot je povedala vodja centra, Simona Neuvirt Bokan, delujejo pri njih po nekakšnem motu, da je v vsakem otroku treba najti nekaj dobrega. »Prav vsak otrok ima potenciale, le opaziti jih moramo in na pravilen način vzpodbujati. Ključ je tudi komunikacija, pri tem pa se pristojni ukvarjamo tudi s starši ter tako skušamo zgraditi most med njimi in njihovimi otroci.«

Njihov cilj pa je tudi kvalitetno preživljanje časa, ki mine predvsem vstran od računalnika in televizije, v duhu kreativnosti ter iger na prostem. Na tak način so si otroci in mladostniki zapolnili tudi včerajšnji dan. V čarovniškem vzdušju so izdelovali čarovnice in duhce, kasneje pa še priredili piknik na prostem, kjer je zadišalo po kostanjih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.