https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kupca na dražbi AHA Mure včeraj ni bilo

29.10.2014 ob 8:15  

Včeraj je potekala dražba za nepremičnino, opremo in funkcionalna zemljišča delujočega dela Aha Mure, vendar kupca, ki bi bil pripravljen odšteti 4,6 milijona evrov ni bilo.

Interes med tujimi in nekaj domačimi kupci obstaja, je povedal stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović. Omenjal je kupce iz arabskega sveta, Kitajske in celo lokalnega interesenta. Vse zanima nakup delujočega podjetja s premoženjem.

Premoženje z delujočim delom se je prodajalo po tržni ceni, kar je najverjetneje tudi razlog, da kupca ni bilo, saj po Radovanovićevih besedah vsi očitno pričakujejo nižjo ceno. Stečajni upravitelj je  napovedal novo dražbo konec januarja, ko bo cena nižja, poroča Pomurje.si. Tokrat naj bi jo poskušali prodati za 3,2 milijona evrov.

Prednost pri prodaji je delujoče podjetje, saj nobenega morebitnega kupca ne zanima nakup nepremičnin, ampak želijo delujoče podjetje s kakovostno delovno silo, kar se potrjuje tudi v času stečaja, saj redno pridobivajo nove posle.

Kot še dodaja, Aha Mura čuti breme neurejenih razmer v hčerinski družbi Prvi maj Pirot, ki naj bi bil glede na agonijo zadnjih nekaj mesecev tudi zrel za stečaj. Nekdanja lastnica svojih obveznosti do Prvega maja in do največjega poslovnega partnerja Huga Bossa ni izpolnila. Ob negativnem finančnem toku je v Prvem maju problem vsaj 500 delavcev preveč.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2014 ob 12:09 nekdanji delavec gost

      Jebo vas Prvi maj Pirot pa ki smo mi v Srbiji stalno lapanje o tem podjetju zapri in stečaj pa konc.In naj delajo v Murski samo pirot, pirot pa koji vrak briga nekoga v Sloveniji za kurčev pirot. Za radi tega nas je na cesti v Sloveniji veliko bubale.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2014 ob 15:47 biuši delavec gost

      nekdanji delavec@ seveda je nekoga briga in to stevoja radovanoviča pa veš kdo je na ič.Resan vsaka jim čast da naj prej Srbija in pol Sobota ajde ne bluzite v temi somarija.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2014 ob 11:06 smrkci gost

      Sramota,politikom,menedžerjem,sodnikom,odvetnikom,da so dopustili da Mura propade,vsi našteti ste krivi za ta propad Mure.Ljudi ste poslali na zavod in v ogromno revščino.Prekmurje izropali,zaprli vse tovarne,ki so jih postavili delavci in Tito,take,ki sem jih naštel zgoraj bi jaz poslal na Triglav delat planinsko pot in to samo z malim kladivom in z špico,da bi se slišalo v Prekmurje naprimer tako,klik,klik,klik.................................................tako se dela z takimi barabami.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2014 ob 16:09 Realist gost

      Dan danes je u Sloveniji tako,bolje bit HUDIČ z denarjem,kot pa ANGEL brez...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.10.2014 ob 20:46 @-@ gost

      kak je nej bilo kupcov , ges san dva vido , kak je borut štejpo simonco , ton za enin grmon , pa nej tako davnoga leta 2008 , pa še neki drejček je ploskal ka si to borutek vupa !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.10.2014 ob 19:12 Poden od Podna gost

      Vejpa ka de se ta NESPOSOBNA DRŽAVA vmešavala,saj njim ni za to da bi delavec imel v Sloveniji delo,GLAVNO KA SO ONI PRI KOPANJI,pa ka vlečejo denar iz Unije in se s tem mastijo,to kaj se pa dogaja z gospodarstvom jim je pa deveta briga,saj sami niso vajeni fizičnega dela...Če se bi ukvarjali tako z Gospodarstvom kot seukvarjajo sami s sabo bi bili na samem vrhu,sedaj smo pa zaradi njih na samem dnu...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.