https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jessica Jagec: Zaradi visokih kariernih možnosti v Londonu o vrnitvi v Slovenijo ne razmišljam

29.10.2014 ob 22:07  

V POM-KLEPETU v živo smo 29. 10. 2014, ob 21.00 uri v sklopu projekta »Evropa, moja prihodnost« gostili Pomurko Jessico Jagec, modno in tekstilno oblikovalko, ki živi v Londonu, kjer dela kot oblikovalka vzorcev za tisk na blago v print design studiu Keelergordon.


Jessici ste lahko zastavljali vprašanja s področja njenega dela, z njo pa ste lahko klepetali tudi o pravicah in obveznostih, ki jih imajo zaposleni v Angliji.

Kot je pojasnila Jessica, se je njena karierna pot v tujini pričela z Erasmus izmenjavo, ko je po pripravništvu tam dobila tudi zaposlitev. Pojasnila je, da njen delovnik traja osem ur podobno kot pri nas, vendar pa kot pravi, v oblikovanju v Sloveniji podobnih služb ni. Zaradi kariernih možnosti, ki jih ima tam, o vrnitvi v Slovenijo ne razmišlja.

Zanimalo vas je tudi, ali prebivalci Londona pogosto menjajo službe ali podobno kot pri nas vztrajajo pri enem delodajalcu. Kot je povedala Jessica, je pri njih miselnost povsem drugačna. Po izkušnjah iz svoje stroke, je povedala, da določeni ljudje zelo pogosto menjajo delodajalca, čeprav meni, da je zvestoba vseeno poplačana.

Vprašali ste jo tudi o multikulturnosti v Londonu. Mlada oblikovalka je povedala, da London spodbuja internacionalnost in da tam živi le malo Angležev. Slabih izkušenj ni imela, kar pa ne more garantirati tudi za pripadnike drugih ras.

PREBERI CELOTNI KLEPET - KLIK

 

 

 

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.