https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Osnovnošolci spoznavali ptice na 4. ornitološkem vikendu

Veržej, 02.11.2014 ob 11:00  

Konec oktobra so v Veržeju člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), izvedli ornitološki vikend, tokrat že 4. zapovrstjo. Tako je kar 20 otrok iz celega Pomurja spoznavalo življenje ptic ter aktivnosti društva.


Otroci iz z različnih osnovnih šol so v Veržeju in njegovi okolici, spoznavali ptice ter njihova življenjska okolja ob reki Muri, na Gajševskem jezeru, v naselju in v kmetijski kulturni krajini. Na ornitološkem vikendu, ki je bil več kot to, saj je trajal štiri dni, so se otroci med drugim razdelili v skupine in opazovali, poslušali ter skupaj s sedmimi mentorji določali ptice.

Opazili ali slišali so 61 različnih vrst ptic, kar je veliko, glede na podatek, da so ornitologi v preteklosti v Veržeju in okolici opazili 78 vrst. Med pticami, ko so jih otroci lahko opazili, oz. slišali so bili veliki srakoper, plašica, pinož, skobec, vodomec, raca konopnica in druge. V ponedeljek, zadnji dan ornitološkega vikenda so svojim staršem in zbranim gostom v prostorih OŠ Veržej predstavili delo ter rezultate opazovanja ptic.

Člani DOPPS pa so za pomoč pri izvedbi hvaležni OŠ Veržej ter vsem sponzorjem, ki so jih finančno podprli.

Foto: Gregor Domanjko, predsednik Pomurske sekcije DOPPS

 

    Fotogalerija