https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Mol načrtuje povečanje tržnega deleža v Sloveniji

Murska Sobota, 02.11.2014 ob 11:30  

Naftna družba Mol, katere slovensko prestavništvo ima sedež v Murski Soboti, si želi pri nas še večji tržni delež.

Madžarski naftni velikan Mol, ki je v Sloveniji prisoten tako na trgu na debelo kot na drobno, si želi povečati tržni delež v maloprodaji goriv, ki je zdaj okoli sedemodstoten, poročajo Finance.

V načrtu tako imajo širitve in prenove obstoječih bencinskih servisov in gradnjo novih. Trenutno ima Mol v Sloveniji 34 bencinskih servisov in ima za Petrolom in Omv tretjo največjo mrežo, tržni delež pa je pomembneje povečal leta 2011, ko je kupil Tuševe bencinske servise.

Molovi poslovni načrti tako za maloprodajo in veleprodajo so kot pravi direktorica Mola Slovenije Valerija Glavač izredno obetavni, saj si obetajo rast na obeh področjih. Tako so letos že odprli nova bencinska servisa na Ptuju in pri Novi Gorici, želja pa ostaja Ljubljana, kjer še sploh niso prisotni.

Valerija Glavač

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.