https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štiri leta od aretacije tožilca Roberta Stojka

04.11.2014 ob 13:05  

Danes, na dan pravosodja, minevajo štiri leta, ko se je Robert Stojko znašel pred obtožbami, da je vzel 25 tisoč evrov podkupnine. Kasneje je tudi odslužil svojo kazen, z le osmimi dnevi za zapahi.


Naj spomnimo, da je bil tožilec Stojko obsojen na poldrugo leto zaporne kazni zaradi prejemanja podkupnine za preprodajo vstopnic Terme 3000 od obtoženega Boštjana Serca, da bi mu pomagal do oprostilne sodbe. Stojko bil ujet dobesedno v past policije. Neznanec ga je pred mesecem prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije, Elitni policijski preizkovalci NPU so ga spremljali in izvedeli za njegov sestanek.

Kasneje se je zagovarjal, da je v Serčevem primeru šlo za posojilo, denar pa naj bi potreboval zaradi svojih dolgov, katere bi si naj nakopal preko iger na srečo, v katere je po njegovih besedah nesrečno zabredel.

Obtoženi je v zapor odšel 27. Februarja lani, vendar pa mu je uspelo izza zapahi priti, še preden je odslužil odmerjeno kazen. 

Vir: Pomurje.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.