https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Občini Kuzma se dogovarjajo za izgradnjo optičnega omrežja

Kuzma, 05.11.2014 ob 7:00  

Občina Kuzma se dogovarja z zasebnima investitorjema o morebitni izgradnji optičnega omrežja v njihovi občini. Da se bo le-to izvedlo, pa je pogoj, da bo dovolj interesa občanov. Cena priključka bo stala 183 evrov, ki jih lahko poravnate v treh obrokih, prijave pa so možne do 14. novembra.


Živimo v času, ko se tehnologija dnevno spreminja, nadgrajuje,… uporaba hitrega interneta, internetne televizije visoke ločljivosti in telefonija (npr. siol, amis, telemach) je za prebivalcev mest nekaj vsakdanjega, standardnega. Večina razvitih držav Evrope, predvsem severni del ima izgrajeno optično omrežje, ki ima ogromno prednosti. "V Občini Kuzma še imamo »navadne bakrene« kable, ki ne omogočajo stabilno delovanje teh storitev oz. v nekaterih predelih naše občine sploh niso mogoče. Da bi vsem omogočili te storitve in sledili svetovnemu napredku in razvoju, občane obveščamo, da smo v intenzivnih razgovorih z zasebnima investitorjema Terra-in d.o.o. in Energogen d.o.o. za izgradnjo optičnega omrežja v Občini Kuzma," v sporočilu za javnost pravi župan Jožef Škalič.

Optika se bo gradila, če bo dovolj interesa

Posamezno gospodinjstvo, ki se odloči za priključek, pridobi izvedbo zračnega optičnega kabla do hiše z zaključitvijo v stanovanje, modem, možnost izbire različnih operaterjev za pakete s hitrostmi do 100 mb/s s kvalitetnimi tv programskimi shemami in telefonsko storitvijo.

Investitor bo omrežje izgradil le v primeru, če se bo za gradnjo odločilo vsaj 60 % vseh gospodinjstev v občini in ob finančni udeležbi na posamezno gospodinjstvo v znesku 183,00 eur vključno z davkom na dodano vrednost. Plačilo bo možno tudi v treh obrokih in se plača šele po izgradnji priključka.

Svoj pristop h gradnji sporočite na tel. št. 02 555 80 14 ali na elektronsko pošto obcina.kuzma@moj.net ali danilo.zrim@gmail.com najkasneje do petka, 14. novembra 2014.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.