https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V ZD Radgona vam pomagajo pri odvajanju kajenja

06.11.2014 ob 11:00  

V Zdravstvenem domu Gornja Radgona so v okviru skrbi za zdravje občanov, želijo namreč tudi odvaditi ljudi od kajenja med drugim organizirali individualno odvajanje od kajenja ter skupinske delavnice odvajanja, ki so jih poimenovali »Da, opuščam kajenje!«


Čeprav na območju, ki ga pokriva ZD Gornja Radgona, torej v občinah Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici, ni pretiranega interesa za odvajanje od kajenja, je vodja preventive (ZVC) v radgonskega ZD Slavica Mencinger, dipl.med.sestra, zadovoljna in pravi, da je že vsaka udeležba na tovrstnih delavnicah, velik dosežek.

 »Že v mesecu juniju smo uspešno zaključili prvo delavnico odvajanje od kajenja v našem ZD. Uspešno predvsem zato, ker smo prvič odkar obstaja program odvajanja, uspeli pridobiti zadostno število potrebnih kandidatov za delavnico (6 do 10 udeležencev). Za uspeh šteje že sama udeležba in seveda zmanjšano število pokajenih cigaret. Za popoln uspeh, pa seveda čim več udeležencev, ki ob koncu programa postanejo nekadilci. Tokrat, je to uspelo eni udeleženki, ostali pa so zmanjšali število pokajenih cigaret – nekateri več, drugi manj. Pomembno je, da so vsi aktivno sodelovali v skupini, čeprav niso dosegli pričakovanega in zastavljenega cilji,« je povedala Mencingerjeva.

V ZD Gornja Radgona vseskozi zbirajo interesente za individualno odvajanje od kajenja ali pa za skupinske delavnice. Skupina šteje  6–10 udeležencev, ki imajo šest srečanj po 90 minut, in sicer enkrat tedensko. Individualno je predvidenih pet srečanj po 30 minut, enkrat tedensko. Začetek delavnic bo ob zadostnem številu prijavljenih, dogovorili pa se bodo tudi ali bodo delavnice oz. individualno odvajanje, dopoldan ali popoldan. Prijaviti se je možno pri osebnem zdravniku ali v ZD Gornja Radgona (sestra Slavica 051 300 450) v dopoldanskem času, razen ob sredah popoldan.

Torej, vodja ZVC ZD Gornja Radgona, Slavica Mencinger, dipl.med.sestra, ter njeni sodelavci in sodelavke, čakajo da bi pomagali vsem, ki se želijo odvaditi kajenja.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.