https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Danes prva seja Mestega sveta Mestne občine Murska Sobota

Murska Sobota, 06.11.2014 ob 10:49  

Danes ob enih se bo v Murski Soboti pričela konstitutivna seja Mestnega sveta edine pomurske mestne občine. Objavljamo imena svetnikov, ki bodo v prihodnjih štirih letih krojili usodo občine in imena, ki so se poslovila od svetniških stolčkov.

V mestni svet se je uspelo prebiti osmim strankam, eni manj kot leta 2010, in sicer bodo SD in SMC imeli po šest predstavnikov, Modra lista pet, SDS tri, DeSUS, SLS, Združena levica in Nova Slovenija pa enega svetnika.

Od strank, ki so pred štirimi letami imeli svoje predstavnike, tako ni več LDS, SNS in Zaresa.

12 svetnikov dobili ponovni mandat, 14 bo novincev

Svetniki, ki so že v prejšnjem mandatu bili v mestnem svetu, so Goran Miloševič, Andrej Mešič, Mitja Slavinec, Marjan Gujt, Simona Čopi, Brigita Perhavec, Robert Celec, Marija Bačič, Dušan Bencik, Jasmina Opec,  Dezider Šooš in romski predstavnik Darko Rudaš.


Novinci, ki bodo na novo sedeli v svetniških klopeh, so Boštjan Berlak, Renata Pinter Vertot, Darko Petrijan, Daniela Mörec, Amanda Verban, Staša Horvat, Stanislav Prelec, Aleša Kovač, Ladislav Tušar, Marjan Žekš, Nivec Canjko, Anton Škraban, Miran Forjanič in dosedanji župan Anton Štihec.

V mestnem svetu več ne bomo videli Jožefa Casarja, Tomaža Dundeka, Nataše Horvat, Zorana Kosa, Marka Martinuzzija, Angele Novak, Jolanda Prelec Lainščak, Jožefa Recka, Cvetke Škafar, Davorja Škorjanca, Suzane Varge, Jožice Viher, Ludvika Zelka in Iztoka Zrinskega.

Bodo zopet zapleti okrog "KVIAZ-a"?

Na prvi seji, ki jo bo po potrditvi rezultatov, vodil nov župan Aleksander Jevšek, bo glavna točka imenovanje komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. V preteklosti je "KVIAZ" povzročal precej vroče krvi in prerekanj, kako pa bo tokrat, pa boste lahko prebrali na našem portalu.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.