https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstojnik je murskosoboško bolnišnico domnevno oškodoval za več desettisoč EUR

Murska Sobota, 13.11.2014 ob 7:30  

V sredo je vodstvo murskosoboške bolnišnice sklicalo novinarsko konferenco, na kateri so pojasnili domnevno oškodovanje bolnišnice s strani predstojnika Oddelka za bolezni ušes, nosu in grla, Borisa Onišaka, dr. med. Vodstvo bolnišnice je zanikalo osebno maščevanje, domnevno oškodovanje pa so predali v presojo krimininalistični policiji.


Točni znesek oškodovanja bolnišnične blagajne ni znan, znašal naj bi okrog 50 tisoč EUR

V sredo je na novinarski konferenci vodstvo murskosoboške bolnišnice podalo svoje stališče v povezavi z domnevnim oškodovanjem bolnišnične blagajne. Predstojnik oddelka za bolezni ušes, nosu in grla murskosoboške bolnišnice, Boris Onišak, dr. med., je bil hkrati tudi izvajalec samoplačniških estetskih operacij. Onišak je specialist otorinolaringolog in priznani estetski kirurg.

Po besedah direktorja bolnišnice Bojana Korošca so po prejemu anonimnega pisma in opisu  domnevnih nepravilnosti predstojnika, uvedli notranjo revizijo. S pisnimi informaciji pa jih je seznanila z nepravilnostmi zatem tudi ena izmed zaposlenih v bolnišnici. Ker se je pojavil sum prekoračitve pooblastil in oškodovanje bolnišnice, z notranjo revizijo pa niso mogli ugotoviti točnega zneska, za katerega naj bi bolnišnica bila oškodovana, so primer predali kriminalistični policiji. Gre za znesek v višini več desettisoč EUR, ugotovili so oškodovanje za vsaj okoli 50 tisoč EUR. Tik pred tem je predstojnik Onišak delodajalcu podal odpoved delovnega razmerja, ki je bila brez nekega posebnega razloga.  Oškodovani so bili po besedah Korošča verjetno tudi pacienti.

Korošec osebno maščevanje zanika, bolnišnica pa je samoplačniško dejavnost trenutno zaustavila

Bojan Korošec je vse obtožbe predstojnika, da gre za osebno maščevanje, zanikal. Primere, ki jih v medijih Onišak navaja in so povezani z energetsko sanacijo in nepravilnim obračunavanjem storitev, pa je Korošec pojasnil, da so zaključeni primeri, ki so v veliki meri zaključeni tudi s finančne plati.

Korošec je še dodal, da so pregledali tudi poslovanje drugih zunanjih sodelavcev, kjer pa nepravilnosti niso odkrili. Kljub temu so se odločili, da začasno samoplačniško dejavnost zaustavijo, dokler ne bodo s strani ministrstva pripravljena nova pravila za tovrstno delo. 

Vir fotografij: www.pomurec.com, arhiv www.pomurec.com 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija