https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Seja Ljutomer: Potrdili večino odborov in komisij OS

Ljutomer, 14.11.2014 ob 7:00  

V sredo, 12. novembra, je v Ljutomeru potekala 1. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Sejo, na kateri so potrdili večino delovnih teles občinskega sveta, je po pooblastilu županje mag. Olge Karba, ki je bila zaradi bolezni odsotna, vodil občinski svetnik Janko Špindler.


Po potrditvi zapisnika in dnevnega reda, so svetniki in svetnice potrdili odbore in komisije. Odbor za gospodarstvo in turizem bo tako vodil Valter Dvanajščak, Odbor za varstvo okolja in urejanje prostora Viljem Vajda, Odbor za družbene dejavnosti Darinka Budna, Odbor za kmetijstvo Suzana Kolbl, predsednik Odbora za finance pa bo Silvester Perko. Statutarno pravno komisijo bo vodil Jože Panič, Komisijo za priznanja Janko Špindler, Komisijo za štipendiranje Nina Stegmuller in občinsko volilno komisijo Jožef Panič.

Za podpredsednico Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je občinski svet soglasno imenoval Darinko Budna. Ker  komisija ni dobila dovolj predlogov, bodo o novem Nadzornem odboru glasovali na eni izmed prihodnjih sej. O sestavi Komisije za vloge in pritožbe pa bodo odločali na prihodnji seji.

Sledila še je točka pobude in vprašanja, kjer so svetniki med drugim izpostavili problematiko cestišča na relaciji Ljutomer - Veržej (nezaščitenost ventilov na cestišču in nedokončano asfaltiranje). Direktor Občinske uprave Tomislav Zrinski je povedal, da se bodo pozanimali o možnosti zaščite nevarnih ventilov, ter dodal, da je ureditev cestišča in dokončno asfaltiranje predvideno spomladi prihodnje leto.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2014 ob 14:25 Krapenčan gost

      " "Direktor Občinske uprave Tomislav Zrinski je povedal, da se bodo pozanimali o možnosti zaščite nevarnih ventilov, ter dodal, da je ureditev cestišča in dokončno asfaltiranje predvideno spomladi prihodnje leto." " Spoštovani direktor! Tisti, ki se vozimo vsak dan po tej cesti v službo, vemo, da je ta cesta smrtno nevarna. Sedaj v zimskem času gremo zjutraj v temi od doma in v temi prihajamo. Potem pride še slabo vreme in megla. Ventili sploh niso označeni in se komaj opazijo. Ponavadi zadnji trenutek. Specifika ceste je taka, da so na nje relativno visoke hitrosti. Omejitve sploh ni. Zato je tudi umikanje ventilom pri 90 ali 100 km na uro, ko nasproti pripelje drugo vozilo s podobno hitrostjo zelo, zelo nevarno početje. Spoštovani direktor! Pravite, da se boste pozanimali o možnosti zaščite ventilov. Občina je naročnik in plačnik. Občina in tako direktor lahko, če seveda hoče da komando, da se zadeve uredijo. Ne spomladi, ko bo že prepozno, ampak TAKOJ! Dobro so nekateri pred meseci napovedali, da bo s tem vodovodom še velik problem. Problemi so že bili, največji pa še pridejo. Drugje se je kopalo izven ceste. Takoj čez železniško progo v občini Veržej so šli ob cesti in sedaj teh problemov ni. Na raznih srečanjih se je govorilo, da se bodo poškodovane ceste sanirale v celoti. Očitno je šlo za neresnice in zavajanje ljudi. Podobno se dogaja skozi Šalince, Krištance in Grlavo. Na srečo je tam manj prometa in hitrosti so nižje. Spoštovani direktor Zrinski! Preberite, kaj ste izjavili in se zamislite nad tem. Vse imate v svojih rokah, da zadeve TAKOJ uredite. Ko bo prišlo do kakšne nesreče se zamislite nad tem. Upam, da nesreče ne bo. Se pa vedno lahko zgodi. Še posebej na taki nevarni cesti, ko ljudje namesto, da bi bili pozorni na promet, gledajo, kje bodo naleteli na ventil, da se mu umaknejo. Ne bodite potem začudeni, če bo kdo po nesreči tožil občino za odškodnino. Za smrtne žrtve lahko gredo številke tako visoko, da se bo potrebno odpovedati kakšnemu projektu. Upam, da bo prej zmagal razum in se bo cesta uredila, kot se spodobi in v najkrajšem možnem času. Seje sveta ne komentiram, ker me lokalna politika ne zanima.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.