https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Gjerkeš in Horvat nova podžupana Občine Lendava

Lendava, 18.11.2014 ob 9:00  

Župan Občine Lendava Anton Balažek je včeraj predstavil nova lendavska podžupana in predstavil cilje ter principe, po katerih bo delovala občina v prihodnjem štiriletnem mandatu.


Kot je Balažek pojasnil na včerajšnji tiskovni konferenci, se je za Stanislava Gjerkeša in Ferenca Horvata odločil zato, ker želi imeti ob sebi ekipo, ki bo delovala kot tim v zasledovanju skupnih ciljev. Stanislav Gjerkeš je že šestič zapored član občinskega sveta in že četrtič opravlja funkcijo podžupana. Področja njegovega delovanja bodo predvsem komunalne storitve, zaščita in reševanje, varnost občanov, nadziral pa bo tudi investicije.

Franc Horvat, ki je sicer novinec v klopeh občinskega sveta, je bil doslej aktiven na področju lokalne in prekomejne politike, kjer je deloval kot narodnostni funkcionar. Kot podžupan bo deloval predvsem na področju narodonostne tematike, vzpostavljanju pozitivne razvojne klime, prekomejnem sodelovanju in na področju družbenih dejavnosti.

Kot je pojasnil župan Balažek, pa bo sam najbolj aktiven na področju gospodarstva in lokalne samouprave. Kot je pojasnil, v teh dneh zaključujejo zbiranje prijav kandidatov za nadzorni odbor, za katerega si želi, da bi bil sestavljen čim bolj strokovno in kompetentno. Tudi predlogi za člane odborov že prihajajo, vendar pa je župan pojasnil, da bo nekaj odborov potrebno reorganizirati, predvsem odbor za gospodarstvo in odbor za družbene  dejavnosti, ki ju bodo najverjetneje razdelili na posamezna področja.

Po besedah Balažeka tudi s  sprejemanjem občinskega proračuna za prihodnje leto ne bodo hiteli, saj želijo pri oblikovanju proračuna upoštevati prihajajoče napovedane vladne varčevalne ukrepe. Bodo pa pri izvajanju aktivnosti in investicij zasledovali tri cilje, in sicer gospodarski razvoj in ustvarjanje delovnih mest, ohranjanje kakovosti javnih storitev (komunalnih in nekomunalnih) ter varnost, zaščita ljudi, premoženja, zanesljivost oskrbe in varsvo okolja.

Balažek: Kampanja v drugem krogu volitev je bila nesprejemljiva

Se je pa na včerajšnjem srečanju z novinarji župan dotaknil tudi nedavnih lokalnih volitev, kjer je bila po njegovem mnenju kampanja v drugem krogu nesprejemljiva. Pri tem so se pojavile tudi neutemeljene obtožbe, ki so Gjerkešu očitele kupovanje glasov, sta pa oba zadevo že predala odvetnikom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      18.11.2014 ob 18:00 smrt

      Gda do pa delali stolp ka bi lejko nekaj lidij iz zavoda za delo vzeli v službo ka do gor nosili tako pričakovane TURISTE ? ha ha ne mogoči je te Balažek oče Lendavčarov

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.