https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Julie & The Diamonds – energični koncerti in akustični nastopi po lokalih

21.11.2014  

Glasbena skupina Julie & The Diamonds je začela leta 2012 z igranjem akustičnih priredb po lokalih. Kasneje so akustične kitare zamenjali z električnimi, izvajajo pa predvsem rock, občasno pa tudi druge zvrsti. Že v samem začetku delovanja so ustvarili avtorsko pesem, v prihodnosti pa bodo izdali lasten EP.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 Kdaj in kako se je začela vaša skupna glasbena pot?

Naša skupna glasbena pot se je začela v letu 2012, ko smo začeli trije člani začeli igrati akustične priredbe in tako igrali po lokalih. Najprej smo se imenovali Julie & Band, kasneje pa smo ime spremenili v Julie & The Diamonds. Ker nekateri koncerti zahtevajo veliko več kot akustični trio smo poiskali bobnarja in akustične kitare zamenjali z električnimi.

Kdo ste člani skupine Julie & The Diamonds?

Člani skupine smo Julie – Julija Fajhtinger (vokal, akustična in električna kitara, klarinet, klaviature), Dominik Ficko (akustična in električna kitara, back vokal), Rok Kovačič (bas, back vokal) in Erih Tuške (bobni, back vokal).

Julie & The Diamonds - kako ste se odločili za to ime, kakšen pomen ima?

Kot smo že napisali, smo se najprej imenovali Julie & Band. Ker nam ime ni bilo nič posebnega, so se fantje v bendu odločili, da bodo igrali pod imenom The Diamonds.  Ime načeloma nima nobenega pomena, le da predstavlja nas, Julie – pevka Julija in The Diamonds – ostali člani.

Vaša posebnost, po kateri menite, da vas ljudje prepoznajo?

Predvsem energičen nastop in razgiban repertoar, ki vsebuje različne zvrsti od pop-a, rock-a do metala.

Kakšno zvrst izvajate?

Izvajamo predvsem rock. S tem da zadnje čase igramo precej punk rocka, na repertoarju se pojavijo tudi  legendarne zvrsti kot sta hard rock in glam, včasih pa tudi metal.

Julie & The Diamonds - Trenutek (Official Video)

Igrate predvsem priredbe. Kaj pa avtorske pesmi?

Hehehehe,avtorska glasba se je začela ustvarjati že na samem začetku. Takrat smo ustvarili skladbo Trenutek, za sodelovanje na festivalu Fens in smo jo v Kopru tudi izvedli. Za to skladbo je bil posnet tudi videospot. Seveda se še glede avtorskih skladb nismo opredelili za določeno zvrst, čeprav smo začeli delati na bolj rock/metal glasbi. Na koncertih že zaigramo kakšno avtorsko skladbo, da vidimo kakšen bo odziv in če skladba potrebuje še kakšne popravke. Na preteklih koncertih je bilo možno slišati skladbo Circle, ki je še nimamo posnete in upamo, da jo bomo posneli v bližnji prihodnosti in dodelali še ostale avtorske skladbe katerih še ne izvajamo v živo. Naš cilj je v naslednjem letu izdati EP z avtorskimi skladbami.

Vaš prvi koncert? Kje in kdaj se je zgodil, kakšni so bili občutki?

Vsak član je pred nastankom skupine Julie & The Diamonds že imel kakšen koncert. Prvi koncert smo imeli v manjšem lokalu v letu 2012 še pod imenom Julie & Band. Občutki niso bili prav posebni. Prišlo nas je poslušat kar veliko ljudi, dosti več kot smo pričakovali. Seveda s prvim koncertom nismo bili ravno zadovoljni. Potrebovali smo kilometrino, katere takrat v takšni zasedbi še nismo imeli za sabo.

Kaj pa najboljši koncert?

Vsak koncert je bil na nek način dober. Izpostavili bi pa koncert na Madžarskem na Kis-Sziget festivalu, ki je bil za nas nekaj posebnega in novega. Všeč nam je bilo, da so nas ljudje več kot dobro sprejeli in bili navdušeni nad koncertom. Proti pričakovanjem je bila tukaj dobra organizacija in odlično ozvočenje, torej prekrasna izkušnja za vse nas.

Se vam je na koncertih zgodila že kakšna zanimiva prigoda?

Glede da se ne spomnimo nobene zanimive prigode, se nam očitno še ni zgodilo nič preveč nenavadnega. Torej nas to še čaka. Že da smo že marsikaj ušpičili in da je na koncertih prišlo do različnih problemov z ojačevalci in kitarami, ampak nobena prigoda ni bila »PRAVA«, da bi lahko rekli da je res nekaj posebnega.

Julie & The Diamonds - Two steps behind (cover)

Kakšen je vaš recept za uspešen band?

Recepta za uspešen bend ni. Lahko pa iz izkušenj povemo, da je pomembna vztrajnost, volja, ljubezen do glasbe, ter razumevanje med člani in čim več druženja. Če želiš, da bend postane uspešen, je med drugim pomembno tudi veliko odrekanja in resen pristop.

Kaj pa cilji za prihodnost? Kdaj vas bomo spet videli na odru v Pomurju?

Cilj v prihodnosti je, kot smo že prej napisali, izdati EP in ga predstaviti širši javnosti. Seveda želja po koncertiranju ostaja. Delovali bomo tako kot do zdaj, s tem da bomo delali veliko več na avtorski glasbi, da približamo sporočilo naših pesmi tudi drugim. Zdaj ko prihajajo mrzli zimski dnevi bomo pridno vadili in delali avtorske skladbe, akustično igrali po lokalih, na voljo bomo tudi za večje koncerte, predvsem pa se želimo pokazati po nastanku EP-a. 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.