https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Državna strelska liga prvič v Ljutomeru

Ljutomer, 24.11.2014  

Ta vikend je v dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal 2. turnir državnih lig v sezoni 2014/2015, organiziralo pa ga je Strelsko društvo Ljutomer. Na strelišču z 40 elektronskimi tarčami se je pomerilo 408 strelcev iz vse Slovenije. V soboto so nastopili članice in člani, v nedeljo pa so na vrsto prišli mladi tekmovalci.


Na sobotnem tekmovanju so se pomerili najboljši strelci v 1. A in B državni ligi s puško in pištolo, nastopili pa so tudi  najboljši slovenski strelci z Rajmondom Debevcem, Robijem Markojo in Sašo Marijo Ratnik na čelu.

V prvi skupini tekmovanja 1. B državni ligi so se pomerili tekmovalci s pištolo. Prvo mesto je zasedel Kranjc Robert iz SD Olimpija, drugo mesto Ljubič Cvetko iz SD Slovenske Konjice, tretje mesto pa Grohar Miha iz SD Domžale. Ekipno so slavili strelci SD Olimpija, druga je bila ekipa SD Mrož Velenje, tretje mesto pa je zasedla ekipa SD Škofja Loka.

V 1. B državni ligi puška je zmagala ekipa SD Jezero Dobrovnik, drugo mesto so zasedli strelci iz SD Trzin, tretje mesto pa SD Triglav Javornik. Med posamezniki je prvo mesto zasedel Somogyi Peter iz SD Jezero Dobrovnik, drugo mesto Bernot Gašper iz SD Triglav Javornik in tretje mesto Muhič Živa iz SD Postojna.

V drugem delu sobotnega tekmovanja so prišli na vrsto tekmovalci 1. A državne lige. V kategoriji pištola je v finalu zmagal Venta Kevin iz SD Kovin Ormož, drugi je bil Vignjevič Nenad iz SD Dušan Poženel Rečica, tretji pa Stojak Sašo iz SK Ptuj. Ekipno so prvo mesto zasedli tekmovalci SD Marok Sevnica, drugo mesto strelci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, tretje pa ekipa SK Ptuj.

V nadaljevanju je sledilo še tekmovanje v streljanju z zračno puško, kjer je zmago slavil Moičevič Željko iz SD Grosuplje, drugo mesto je zasedla Ratnik Saša Marija iz SD Koloman Flisar Tišina, tretje mesto pa Markoja Robert iz SD Štefan Kovač Turnišče. Ekipni zmagovalci so bili tekmovalci SD Grosuplje, drugo mesto je dosegla ekipa SD Olimpija, na tretjem mestu pa so bili strelci iz SD Kovinar Ormož.

V nedeljo čas za mlade tekmovalce

V nedeljo je potekal drugi dan tekmovanja, in sicer Pokal prijateljstva in mladinske lige, ko so dobili priložnost kadeti in mladinci državne lige ter pionirska državna liga. V tem krogu lige je nastopilo 38 novih tekmovalcev oz. tekmovalk  in 10 ekip.

Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji... (FOTO - sobotni del tekmovanja)

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.