https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na zaslišanje zaradi spornega potrdila Muri 05 vendarle tudi Vlasta Temlin

25.11.2014 ob 10:00  

Generalna policijska uprava je pod drobnogled vzela murskosoboške kriminaliste, ki so preiskovali izdajo spornega davčnega potrdila nogometnemu klubu Muri 05.

Nadzorniki so pregledali postopke policije v primeru preiskovanja domnevnih nepravilnosti v Davčnem uradu Murska Sobota, kjer so izdali potrdilo takratnemu murskosoboškemu prvoligašu, da ima poravnane vse obveznosti do države. Urad je namreč izdal potrdilo, ki ga je potrebovala Mura 05 zaradi pridobitve tekmovalne licence, z datumom 14. maj 2012, da so bili plačani vsi prispevki in davki, čeprav so bili poravnani šele 29. maja 2012, so zapisali v Vestniku.

Nadzor nad delom oddelka za gospodarsko kriminaliteto soboške kriminalistične policije je našel pomanjkljivosti, ker niso opravili pogovora z direktorico soboškega davčnega urada Vlasto Temlin. Tako bodo soboški kriminalisti odprli novo poglavje v primeru potrdila Muri 05 in bodo na pogovor oziroma zaslišanje povabili Vlasto Temlin ter se po pogovoru odločili ali sestavijo poročilo ali, če ugotovijo sume kaznivega dejanja, kazensko ovadbo.

Kriminalisti so zaradi omenjenega spornega potrdila ovadili Tatjano Gyergyek, donedavno namestnico Temlinove, nekdanjega vodjo kontrolnega oddelka Avgusta Zakojča in Štefana Koltaja, davčnega kontrolorja. Primer je zdaj v rokah okrajnega sodišča, saj je tožilstvo junija za vse tri vložilo obtožni predlog s predlogom za izrek kaznovalnega naloga zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponareditve uradne listine oziroma napeljevanja k temu kaznivemu dejanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2014 ob 11:10 gost revizor gost

      Tak je glavne zaprejti, pa nikdar več delati takšo delo. Prvi odgovoren je vedno predstojnik oz. direktor. Če pa ne vej ka što dela pa nemre biti glavni.!!!

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2014 ob 11:38 gost

      Mene zanima, če je tudi Topič ovaden v tem primeru zaradi napeljevanja??? Ali je kriv skupni izlet Policijske Uprave M.Sobota in Davčnega urada pred par leti v tujino in so se stkale prijateljske vezi, da direktorica ni bila zaslišana??? SMRDI, SMRDI,....

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2014 ob 12:38 ms gost

      Ta TEmlijnova že dugo mijsli ka je boug .Trebej jo spakirati ker že ma dosta grejov .

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2014 ob 15:04 stric iz ozadja gost

      Zato pa imajo take skupne izlete, da se med seboj dobro spoznajo. Pozneje pa en drugega ščitijo, ko kdo kaj rabi. Nekdo je dobro vedel zakaj se direktorice ne sme zaslišati. Sedaj bo očitno takim potezam odklenkalo, ker so končno v LJ udarili po mizi. Poštenih in izobraženih ljudi na ZRSZ je dovolj. Zato takoj vsem v JU, ki kršijo zakone in predpise dati knjižice in naj pridejo novi neobremenjeni pošteni obrazi ki bodo delali pošteno. In tudi ne bodo razmišljali o stavki, ker bodo več kot zadovoljni s temi previsokimi plačami. Korupcije in nepoštenosti je v JU več kot preveč. V podjetju direktor takoj zamenja slabe delavce. Ta praksa mora priti tudi v JU. Kdor ni dober in ga serje takoj na cesto. Novi kader čaka v vrsti na delo. Nihče ni nenadomestljiv!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2014 ob 15:19 Čaplja gost

      Ge dan rokau v ogenj, ka je Gyergyekova nej kriva. Jo poznan, pa je düša od človeka! Za Temlinovo pa ne bi rokau niti v vodau dala, ka šele ogenj!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.11.2014 ob 19:43 gost

      Dva na davčni zgibijta slujžbi, Temlinova in Topič pa nedolžni ovčki!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.11.2014 ob 19:49 gost

      Preiskujejo verjetno po takšnon ključe, ti si naš, ti se nej naš,...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.11.2014 ob 21:57 Gosttttt gost

      Točno tak, kak znate sta se takrat pripravljali združitvi davčne in carine. In to je vodilo do toga što de glaven naš ali njihov. Kelko mi je znano je ga. Prišla gor v času LDSa, carinik je pa desen mislin ka kakšen NSI, in če je ga . Prestopila k takrat zokiji so jo tej seveda podprli in jo primerno obvarovali. Sedaj pa je pa nova opcija na vladi ge mogoče. Še ni poznanstev. Naprej pa si lejko sami mislite...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.11.2014 ob 22:29 gost

      jao kakšni pacijenti ste eni mater van blesavo

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.11.2014 ob 23:23 didi gost

      Mislim ka ima carinik velke apetite za mesto direktora samo tajnico še išče

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.11.2014 ob 23:25 gost

      So se stkale prijateljsko - ljubezenske vezi, ha,ha,ha

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.11.2014 ob 10:39 gost

      Tak vse skuper brezveze, če pa pride na sodišče pa so tam spet prijatelji. Tau je boj proti vetre. Nigdar srmak nede zmago na sodišče.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.12.2014 ob 7:45 ciganjscek gost

      Sto je pa pravo kriminalistom kak morejo delati?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.