https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bumerang Sreče strnil likovne in literarne prispevke v e-knjižico

28.11.2014 ob 7:30  

Društvo Bumerang Sreče je razpisalo likovno – literarno – fotografski natečaj na temo BUMERANG SREČE, ki je potekal med 5. junijem in 5. oktobrom 2014.

Natečaj so razpisali, da pobliže spoznajo kaj si drugi mislijo o pojmu oziroma besedni zvezi bumerang sreče, kako ga dojemajo ali predstavljajo. K ustvarjanju so želeli poleg otrok in mladostnikov spodbuditi tudi odrasle in vsem udeležencem dati možnost, da se preizkusijo v nečem novem ter se s svojimi deli predstavijo širši javnosti.

Za natečaj bumerang sreče so bila razpisana tri področja, in sicer likovno, literarno in fotografsko področje. Udeleženci, katerih je bilo 39, so bili ne le iz Pomurja, temveč tudi iz drugih krajev Slovenije. Vseh prejetih del je bilo čez petdeset, tako da so člani komisije za obe področji imeli precej dela in končna odločitev ni bila lahka. Članice komisije za likovna dela so bile Urška Marčič, Živa Drvarič in Katja Šlihthuber. Literarna dela pa so pregledale Bernarda Đekovski, Karolina Kolmanič in Jasmina Lebar.

Nagrajeni prispevki likovnega področja so:

1. MESTO: LUNA BOBIČ – Z družino na sprehodu

2. MESTO: JASNA RITUPER HARI – Bumerang Sreče

3. MESTO: SANJA ŠPINDLER – BUMERANG SREČE

Najboljši literarni prispevki so:

1. MESTO: MAJDA ARHNAUER SUBAŠIČ – Večno iskanje

2. MESTO: ANA STANČIN – Bumerang Sreče

3.MESTO: MAJA STRLE – Osrečuj ljudi

Zaključna prireditev natečaja je bila 24. oktobra 2014 v Kulturnem domu Občine Gornji Petrovci v Stanjevcih. Sedaj pa so vse likovne in literarne prispevke strnili v e – knjižico, katero si lahko pogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.