https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izšel 6. DOSOR-jev literarni zbornik

27.11.2014 ob 13:00  

6. Dosorjev literarni zbornik z naslovom Ure naših dni, ki je nastal pod peresom stanovalcev, sodelavcev in prijateljev DOSOR-ja ter članov Društva upokojencev Radenci, so včeraj na slavnostnem dogodku predstavili javnosti.


Prispevki so nastali v okviru literarnega krožka pod mentorstvom gospe Bee Baboš Logar in imajo z vidika spodbujanja aktivne starosti velikokrat pomembno terapevtsko vrednost. Stanovalci, sodelavci in prijatelji DOSOR-ja ter člani Društva upokojencev Radenci, ki jih povezuje veselje do branja in pisanja se tedensko srečujejo na literarnem krožku ter pod vodstvom gospe Bee Baboš Roš literarno ustvarjajo. Prispevki so na letni ravni združeni v Dosorjev literarni zbornik z naslovom Ure naših dni.

Tokratni 6. literarni zbornik, v katerem je zbranih več kot trideset literarnih prispevkov devetnajstih različnih ustvarjalcev, ki se navezujejo predvsem na metaforično jesen življenja, je izšel v sredo, 26. 11. 2014. V Dosorju so ga javnosti predstavili na slavnostnem dogodku, v okviru katerega so nekateri literati prebrali in interpretirali prispevke, zapel pa je tudi vokalni kvintet Klopotec Kapela.

Z literarnim zbornikom želijo v DOSOR-ju doprinesti k zavedanju, da je tudi starost lahko aktivna in samoizpopolnjujoča, zato imajo zgodbe in pesmi, zbrane v njem,  veliko terapevtsko vrednost.

Literarni zbornik si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.