https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Skupina Roto praznuje 40 let in širi poslovne prostore

Černelavci, 29.11.2014 ob 7:00  

Skupina podjetij Roto praznuje letos 40-letnico proizvodnje izdelkov iz plastičnih mas. Jubilej sovpada tudi s 65. obletnico družinskega podjetništva Pavlinjek. Ob tej priložnosti so v petek na novinarski konferenci predstavili podjetje ter za tem odprli nove poslovne prostore v Černelavcih.


Od garažne obrti do multinacionalke

Zgodovina današnje skupine podjetij Roto se začne leta 1949, ko je obrtništvo Pavlinjek v najetih delavnicah v Murski Soboti proizvajalo kmetijske stroje in opravljalo ključavničarsko dejavnost. V 70-ih letih prejšnjega stoletja so obrt modernizirali in postopoma uvajali sodobnejše tehnologije. Tako je nastala mala tovarna, kjer sta Štefan in Irena Pavlinjek pričela s proizvodnjo plastičnih izdelkov. Danes družinsko tradicijo nadaljuje z Nušo in Matjažem že tretja generacija Pavlinjekovih.

Skupino Roto z okrog 250 zaposlenimi sestavlja 11 družb s proizvodnjo v štirih evropskih državah, na Hrvaškem, v Srbiji in Makedoniji, doma pa imajo tudi močan razvojni oddelek. V slednjem je zaposlenih 20 inženirjev in strokovnjakov, ki tedensko razvijejo povprečno dva nova proizvoda.

Njihovi visoko tehnološki izdelki lahko konkurirajo kitajskim

Rotojeve visoko tehnološke izdelke najdemo danes po celem svetu. S čez 4000 izdelki volumna 50.000 L in letno predelavo preko 4 milijonov kg polimerov se uvrščajo med prvih deset evropskih podjetij v tej panogi. Izdelujejo tudi tehnološko najzahtevnejše plastične izdelke, kar omogoča strateško partnerstvo z nekaterimi multinacionalkami (npr. Ferreti, Laser, KTM, Simens itd.). Prav zato tudi uspešno konkurirajo kitajskim izdelkom. V Novo Zelandijo uspešno plasirajo rezervoarje za škropilnice in kajake, v Avstralijo rezervoarje za avtodome, na Japonsko zbiralnike deževnice, v ZDA sode za vino itd. Leto 2014 je bilo tudi uspešno po prodaji kajakov. Po prevzemu blagovne znamke Zero attivo, so prodajo celo podvojili. So vodilni proizvajalec zbiralnikov deževnice, čistilnih naprav, lovilcev olj in maščov v Evropi. Imajo svoj lastni raziskovalni laboratorij za razvoj čistilnih naprav. Postajajo tudi pomemben razvojni partner evropskim podjetjem različnih panog, za katera razvijajo in proizvajajo tehnološko najbolj zahtevne in vrhunsko oblikovalne komponente, npr. komponente za električne avtomobile, dirkalne motocikle, traktorje in drugo kmetijsko mehanizacijo, požarna vozila ter različne komponente za filtrirne sisteme.

V letu 2014 uspešni, vlagajo v nove investicije

Poslovni dosežki v letu 2014 so uspešni, dobiček pa vlagajo v nove investicije.  Situaciji na trgu se prilagajajo z razvojem novih izdelkov in vstopom na nove trge. Prvih 10 mesecev letošnjega leta so prihodke povečali za približno 6%.  Letos so pridobili več certifikatov na inštitutih v Nemčiji, Franciji, Belgiji in Sloveniji za čistilne naprave in rezervoarje za pitno vodo. Pa tudi nekaj prestižnih nagrad za nove izdelke, kot npr.  nagrado gradbenega inštituta ZRMK za čistilno napravo za počitniške hiše EkoBlue, nagrado na sejmu AGRA za transportni voziček 500 L za distribucijo hrane ter na sejmu MOS Zlati ceh za inovativni biološki maščobnik.

Usposabljajo kadre in zaposlujejo mlade iz lokalne skupnosti

Okrepili so razvojni oddelek ter uvedli lasten laboratorij in tehnologijo predelave osnovnih surovin. Letos so izdelali interni sistem napredovanja in karierne načrte. Razvijajo talente in jih stimulativno nagrajujejo. Ponosni so, da pogosto pripeljejo nove zaposlene že obstoječi zaposleni, pogosto tudi starši svoje otroke ali sorodnike. V prihodnje bodo strmeli k razvoju, proizvodnji in trženju inovativnih, tehnično dovršenih, vrhunsko oblikovanih ter uporabnikom in okolju prijaznim plastičnim izdelkom. Zaposlovali bodo mlade kadre s tehničnim znanjem. Načrtujejo tudi  izgradnjo lastnega raziskovalnega inštituta za razvoj in testiranje materialov, izdelkov in njihovega delovanja.

Novih 1.200 m2 novih poslovnih prostorov pravijo, da ni le pridobitev za njih ampak tudi za širšo družbeno skupnost in da razbijajo stereotipe o nerazvitosti Pomurja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2014 ob 10:53 ms gost

      Naj povejjo kak so delavci kaj zadovoljni in za kakše plače delajo .

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2014 ob 11:30 gost

      kelko ges znan so plače nej tak slabe. je pa tou privat firma in tan se tak dela kak lastnik pravi. eni nonstop prek komunizma šinfate, radi bi pa meli takšne delavske pravice kak so bile v jugoslaviji. nejde več tou tak dragi moji, tou je zdaj kapitalizem. nega več delavskih pravic pa ne ven ka še vse nej ka so delavci meli v jugoslaviji. zdaj je tak kak šef pravi nej pa kak bi delavec rad. na žalost!

      3 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2014 ob 12:54 gost

      No gost ms pa te ti naprave svojo firmo pa davle vrhunske place!!! Ali prvo ustanovi svojo firmo!

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.11.2014 ob 14:40 ms gost

      Prepričani san ka eni tan delate pa zagovarjate "vilikega šefa "

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2014 ob 17:00 gost

      Dokeč de zavod davo pejneze de njin šlo. Gda pa toga nede več, te pa ojojoj.Najlepše je za par mesecov nekoga mete, pa ga odpistiti, pa opet drugoga zete, ka pa peneze dobij.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.11.2014 ob 17:50 gostja gost

      Tito pravo znajdi se,.... na toj firmi bar majo na datum plačo pa ziher jo saki mesec dobijo,...

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2014 ob 20:53 mujo gost

        gostja ----- Prešti si ka je napijso keber pa te palamudi .Tebi je važno plača na datum ampak se ne pijtaš kelko in kakšna .Znjajdejo se nes den samo delodajalci srmak se več nemre .Kelko let pa se Pavljineki napajajo iz državnij korit da se pejnezi delijjo ?

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.11.2014 ob 17:50 gostja gost

      Tito pravo znajdi se,.... na toj firmi bar majo na datum plačo pa ziher jo saki mesec dobijo,...

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.11.2014 ob 17:57 keber gost

      Temu šefu in šefici se poserem v lampe kaj motajo sem bil zaposlen tri mesece pa so me odpustili.Tukaj je suženstvo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.11.2014 ob 21:23 gost

      Keber te se ze nej bil vrhunske ce so te odpistile. In ce pisejo njihove zaposlene te ze morejo bite vrede pa nej tak slabe.osebno poznan direktora Matjaza in je rejsan postene profesonalen pa delaven.cejla familija dela od gojnike do vecera.tu delajo vsi, nisce v toj famileje se ne slepa, pa ne blebecete tiste ka nemate pojma.majo poravnane vse davke,niti eno firmo so nej v stecaj poslale,bili so dvakrat gazela.vse so si z svojen delon prislujzele.kerome ne pase delate na toj firme naj ne dela!matjaze pavlinjeke je marsisto navoscene,kelko pa te clovek predela pa nisce ne vide.ges osebno delan na rotoje za masinon,sakso naduro dobin placano!!matjaz pa njegova familija mislin tudek njegovo zeno sta fejst vrede pa preproustiva tak ka ne modrujte modrijase pa delat se spravte!!!

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.11.2014 ob 21:36 mmm gost

      vsaka čast pavlinjekovin, ker gnes den je težko imeti firmo, ker ti država meče polena pod noge na vsakem ovinku.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.11.2014 ob 22:06 gost

      ajde seronje, ta pa ka vas vidin keri ma jajca ka napravi nekšo firmo pa dela že tak dugo kak oni pa ma telko lidij zaposlenih pa telkin lidan davle redno plačo. ajde frajeri ge ste? ges ne delan tan pa san nigdar nej, dela pa moj bratranec pa še par znancov pa san nigdar nej čuo od niti enoga ka bi što tan biu kakšen suženj. rejsan je ka se more delati pa ka nemaš kaj šefi nazaj gučati ali kak ste že eni pravli, plača je sakši mejsec redna pa naj tudi nebi bila glih najnižja, bar kak mi moj bratranec pravi. tisti ka pa ste nej sposobni za nikšo delo pa vas itak natirajo seposejdi.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.11.2014 ob 10:43 nosonja gost

        - 22:06,,,,,bbbbb ite zagovorniki pa njin riti lijžite .ali pa ite delat za šenki čondrašje .

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.11.2014 ob 9:05 lenuhi gost

      točno tak! bravo mmm pa gost, ti keber, ti ka tak grdo gucis, ker te ne bi mel en mejsec zaposlenoga, primitivec pa takše. Roto je nej državna firma, in komi ne paše naj ne dela. Me zanimle vi lapaše zgoraj kere ste tak pluvale, če bi vi svoje firme mele, kelko bi davale plače???ajde ka vas čujen? ge ste loleke? Navoščene ste liden kere so uspele. Kakše državne pejneze, ka blebečete??? preštete se ka pomenijo nepovratna sredstva, tak ste glupe, ka vi mislite ka ti država da na lejpe oče pare??? kak ste glupe. Pa tou blebečete tiste ka ste doma , brez službe, ite na Roto za mašin delat pa mo vas vido. Nej, vsi bi lepo pri winteri sedele, mele auto na lizeng, pa lipou opravlale tiste ka od gojne do večera služijo svoj kruj. Mrš!

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.11.2014 ob 10:47 gorza gost

      lenuhi xxxx tak se da šlepati na ne povratna sredstva pa z lidmij iz zavoda tam se tüdi pokasejra ite se njin potegnite v riti

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.11.2014 ob 14:23 gost

      Nosonja,ti si ocitno redno nezadovolen z svojo sluzbo ali pa si velke privatnek pa davles bajne place ha ha ha...butec

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.12.2014 ob 13:23 febo gost

      VSAKŠI , ŠTERI JE DELAVEN , IMA DELO IN TUDI TEMU PRIMEREN osebni DOHODEK ! ŠTERI JE PA MANJAK , PA SAMO KRITIZIRA , KAJTI NIKJER NI ZAŽELEN IN NIKJER GA NE POTREBUJEJO !!!! VSAKA ĆAST PAVLINJEKOVIM !!!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.12.2014 ob 15:37 jure gost

      febo ------------ tij si en velki dudek pa nimak

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.12.2014 ob 19:27 febo gost

      JURE ------------ nevaspijtanu dejte ! Kak resnica bolij !?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.12.2014 ob 9:51 irma gost

      Za smrad po plastiki pa nikoga od vodilnij in odgovornij v Soboti ne briga ka ga vohamo vsa lejta samo za to ka Pavlinjek ma razne špekulante in poznanstva .Takoj gda so začeli delati fabriko bi mogli pobrigati tüdi iz ekološkoga vidika .Samo je tak što ma pejnaze je glaven .Če bi inšpektori bilij za koj bi ta fabrika bijla zaprejta ali pa bi naj imela filtre da se ne bi nesnaga in smrad pöjščala v zrak

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.12.2014 ob 0:57 annonymus gost

      Merkurjevi boni -2.90 urna postavka - 12 ur vsaki dan - nespostovanje delavcev - kaktusi soncnice ????? -placa........ -

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.