https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dobrodelni koncert župnijske Karitas v Beltincih

Beltinci, 01.12.2014 ob 13:30  

V telovadnici OŠ Beltinci je v nedeljo potekal letos že 22. Škofijski klic dobrote z bogatim glasbenim programom. Zadnji novembrski teden je že vrsto let v znamenju dobrodelnosti in Karitasa. Slavnostna govornika sta bila domači župnik Alojz Benkovič in pa škof dr. Peter Štumpf.

!!!OGLAS!!!

Letos v znamenju skrbi za družine

Letošnji moto Škofijskega klica dobrote je bil V družini sem doma. Karitas letos daje poseben poudarek in pomen skrbi za družino. V župnijski Karitas Beltinci se več let trudijo omiliti stiske ljudi in jim pomagati s paketi, prehrano, oblačili, otrokom omogočajo letovanje,  v sodelovanju z beltinsko osnovno šolo pa preko šolskega sklada  sofinancirajo določene dejavnosti. Skupaj s Škofijsko Karitas Murska Sobota najbolj portrebnim urejajo in plačujejo položnice.

A kot je povedal domači župnik Benkovič, velikokrat slišijo zgodbe, da prihajajo po pomoč in jim prinašajo položnice tudi starši, ki otrokom sicer plačujejo drage športne šole, za najnujnejše pa nimajo ali pa mame, ki so brez službe in jih vidijo cel dopoldan na kavi po lokalih, vrtca za otroka pa ne more plačati, nekateri se namerno ločujejo... Težko je razločevati med ne morem pa bi rad in nočem pa bi lahko. V Karitasu se trudijo ljudem pomagati, da si bodo znali sami pomagati.

Bogat glasbeni program

V kulturnem programu so nastopili vokalna skupina Chorus, otroški pevski zbor iz Velike Polane, družina Žižek z molitvijo za otroke in starše, mladinski pevski zbor Črenšovci, župnijski zbor iz Hotize, sopranistka Janja Štampar, cerkveni mešani in pevski zbor Ignacij Maučec iz Bogojine, mladinska pevska skupina Vita iz Lendave, skupina Etnotrip, ŽK Turnišče se je predstavila s skečem Bicikliranje in drugi. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2014 ob 19:10 FEBO gost

      Ravno Benkonič , pa Štumf bosta razlagala kako in kaj !!! Iz svojega žepa , naj data , nej da iz drugih siromakov cecata ! Drugi jima ne dajo , ker ju preveč dobro poznajo ! Največja bogataša cecata od siromakov , da ju ni v RIT SRAM !???? Kdo pa njima plačuje položnice in ju zdržuje ???? MIJ BEDAKI !!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2014 ob 20:31 obef gost

        nej se krejgati , pred 22 letami smo bili tak bogi ka niti klica dobrote nejsmo meli ! kak smo ešče te bogo živeli ?

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2014 ob 22:05 Leon gost

      Brezveze se zaj tü štukate, ka pa predstava sama? Ljudje so se trujdili za nastope; predvsem pihalni orkester z bas kitaro, vsebina je vredi bijla

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.