https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Osnovni namen NŠ Mura je spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej

5.12.2014  

Osnovni namen Nogometne šole Mura (NŠ Mura) je spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej, tako, da organizira kakovostno športno vzgojo v nogometni šoli za otroke in mladino z organiziranjem celovitih kakovostnih športnih programov za mlade in tekmovanjem v nogometu v državnih in nižjih nogometnih ligah ter tekmovanjem v mednarodnih tekmovanjih.

Šola skrbi tudi za razvoj otrokove osebnosti in njegovo vzgojo. Namen društva je tudi, skrb za izboljšanje materialnih, kadrovskih in drugih pogojev za izvajanje nogometne šole.

V NŠ Muri je brez članske ekipe, ki deluje poldrugo leto, že zbranih več kot 200 mladih nogometašev. Najmlajše selekcije NŠ Mura se udeležujejo različnih turnirjev doma in v tujini, kjer dosegajo imenitne rezultate. O tem redno poročajo na spletni strani NŠ Mure. Kadetska ekipa NŠ Mura je po jesenskem delu sezone v 2. SKL Vzhod na tretjem mestu, mladinska ekipa pa vodi v tekmovanju v 2. SML Vzhod. Na skupni lestvici kadetov in mladincev je NŠ Mura na drugem mestu in najverjetneje se bosta le NŠ Mura in Veržej borila za napredovanje v 1. SKL in 1. SML.  Do začetka spomladanskega dela bo poskrbljeno za vadbo nižjih selekcij v telovadnicah, iskale pa se bodo tudi nove moči v ekipah kadetov in mladincev. Prav tako se bo korak naprej naredil na popolnitvi mlajših selekcij, pričakovati pa je, da se bo osvežil še trenerski kader. 

Navijaška skupina Black Gringos je dvanajsti igralec NŠ Mure (FOTO: Aleš Cipot)

Članska ekipa NŠ Mura, čeprav je prvič nastopila v tekmovanju v 3. SNL, in je ekipa, čigavo ogrodje predstavljajo izjemno mladi nogometaši, posledično z manj izkušnjami, je izpolnila pričakovanja. Cilj v jesenskem delu prvenstvu 3. SNL, uvrstitev okoli petega mesta, je bil namreč dosežen. Zdaj bo čas za temeljite analize, že na prvi pogled pa je jasno, da je NŠ Mura slabše igrala v gosteh in bila na nekaterih tekmah zelo neučinkovita. Cilj ostaja isti tudi v spomladanskem delu tekmovanja. Če pa se bo ponudila priložnost za več pa jo bodo Muraši nedvomno izkoristili. Skoraj zagotovo bi bili na vrhu ali pod njim že jeseni, če bi v gosteh igrali boljše in bili v napadu bolj učinkoviti. Kot kaže statistika je Mura je v Fazaneriji gostom prepustila le dve točki. Ostalih pet domačih tekem so Muraši dobili in nekatere tekme tudi z veliko razliko. Slabše pa so se Muraši odrezali v gosteh. Od sedmih tekem so igrišče sklonjenih glav zapustili štirikrat in osvojili le sedem točk. So pa Muraši na vseh tekmah pokazali veliko želje in borbenosti ter so s ponosom nosili črno-belo barvo in Murin grb.

Aktivnosti pa v NŠ Mura potekajo tudi zaradi delovanja v prihodnosti. Cilje je transparentno in pregledno delovanje, NŠ Mura pa potrebuje pomoč lokalne oblasti, novoizvoljene, ter lokalnega gospodarstva in širšega gospodarstva. Izkušnje še kažejo, da NŠ Mura čedalje bolj pridobiva na zaupanju, ki je bilo porušeno zaradi dogodkov, ki so se zgodili v preteklosti v klubu iz Fazanerije. Naj ne bo več pomembno, kaj lahko Mura stori za nekoga, ampak, kaj lahko nekdo stori za Muro.

»Izkoristili bi še priložnost in vašim bralcem ter navijačem Mure že zdaj želimo lepe bližajoče praznike in veliko uspeha v letu 2015. Navijačem Mure bi se radi še zahvalili za obisk in podporo na tekmah, velike čestitke pa si za svoje predstave zaslužijo Black Gringosi, ki glasno podpirajo Muro. Še posebej so se izkazali na zadnji tekmi v Lendavi. V soboto pa ste vljudno vabljeni na Mikloševo senje, kjer bo svojo stojnico imela NŠ Mura. Stojnico bodo predvidoma obiskali igralci, na voljo bo koledar NŠ Mure in drugi različni klubski artikli. Svoj prihod je napovedala še navijaška skupina Black Gringos,« so zaključili naš pogovor.

    Fotogalerija