https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Odzivi Pomurcev na prvo mašo Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja v Murski Soboti

Murska Sobota, 08.12.2014 ob 10:00  

Sobotna prva maša Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja v Murski Soboti je dvignila precej prahu. Mnenja ljudi so zelo različna. O razlogih za pristop k tej verski skupnosti smo povprašali njihove pripadnike, mimoidoče pa za mnenje o tej verski skupnosti. Pri nas v glavnem še niso znani, odzivi ljudi, ki so ujeli vsaj delček njihove maše pa so različni. Veliko zanimanja je za njihovo Sveto knjigo, ki si jo lahko ogledate na njihovi spletni strani. 


 V Murski Soboti so večini še nepoznani

Med mimoidočimi smo preverili če Čezvesoljsko Zombi cerkev blaženega zvonjenja poznajo, so že morda zanjo slišali in kaj o njej mislijo. Vendar je večina mimioidočih različnih starosti rekla, da jih ne poznajo in še niso slišali za njih. Predvsem mlajši pa so omenili, da so zasledili, da bo neka novodobna verska skupnost imela na Trgu kulture v soboto svojo prvo mašo, vendar ne vedo točno za kaj gre. Ena izmed starejših mimoidočih je celo rekla, da je mislila, da gre za skupnost Hare Krišna, mlajši gospod, ki sicer živi v Avstriji, pa je misli, da so to kurenti. Spet drugi so jim kimali z nasmeškom na obrazih in priznali, »da sploh niso slabi« in si želijo prebrati njihovo Sveto knjigo, ki si jo lahko ogledate na spletni strani verske skupnosti, v tiskani verziji pa jo je izdala Založba Sanje.

Ogledalo neumnostim naše družbe

Zanimivo je mnenje opazovalca dogajanja, ki je povedal, gre po njegovem mnenju za organizacijo, ki je kritična do domačih in svetovnih gospodarskih in političnih odnosov ter etičnih norm. Vidi jih kot poziv preprostim ljudem, politikom in gospodarstvenikom, vsem, ki odločajo o usodi ljudi, da delujejo in živijo etično. Cerkve so odmaknjene, pridige o morali pa ne vodijo nikamor. Vidi jih kot ogledalo neumnostim, ki se nam vsakodnevno dogajajo. 

Pripadniki o razlogih za pristop k  Čezvesoljski Zombi cerkvi blaženega zvonjenja

Pred mašo smo nekaj pripadnikov te verske skupnosti povprašali, zakaj so se odločili odločili častiti zvon, pisker in ponev.

»Edina pametna stvar kar je. Religija vidimo kaj dela. To je religija za izboljšanje sveta in popravo krivic. Tak je nora, da je že preveč pametna.«

Gelči, Murska Sobota

»Treba je predstaviti našim veljakom in cerkvenim veljakom ogledalo, da vidijo kam so nas pripeljali. Dobro nam ne delajo, ne nam, ne celemu svetu. Ljudje so pasivni, samo gledamo. Naj se vidi kaj se ne dela prav, svet poskušamo spreobrniti na boljše. Za zanamce moramo pripraviti boljši svet, ker smo jim ga zelo zapravili. Potrebno bi ga bilo izboljšati.«

Slavica, Murska Sobota

»Da se pokaže idiotizem vsega dogajanja...«

Božo, Murska Sobota

»Blaženi zvon pošlje razsvetljenje. Čutiš klic zvona in dobiš razsvetljenje v smislu, da so dogme Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja zelo resnične, zrcalo današnji družbi. Kot taka te ta cerkev pokliče k  sebi, da zvoniš s premilim zvonom in tako opozarjaš na vse krivice in napake, ki se dogajajo v današnji družbi«

Samuel, Krog

Različni odzivi na spletnih forumih

Na spletnih forumih jih eni hvalijo in pravijo, da je to končno cerkev v katero se tudi sami želijo vključiti, hvalijo predsvsem njihovo Sveto knjigo, spet drugi trdijo, da so bili ustanovljeni zaradi nepremičninskega zakona, tretji jih označujejo kot vero parodije v vero,  da je to vera, ki mika ateiste, da so jo ustanovili kot versko sekto komunisti itd. Tudi na našem spletnem portalu ste jih označili različno: vse od legendarno, nekaj svežega do sramotno...

Eden izmed komentarjev na enem izmed spletnih forumov pa pravi: »Sicer pa ne vem zakaj bi to koga motilo. Vse religije so pravljice in tudi neumne. Res ne vem, zakaj bi Čezvesolje bilo manj verjetno od device Marije, vstajenja Jezusa itd.«

Nadsvečenica Ana Pravična kandidatka za Slovenko leta 2014

Pa še ena zanimivost: njihova nadsvečenica Ana Jug je ena izmed kandidatk za Slovenko leta 2014.

 

Oglejte si VIDEO sobotne maše Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja v Murski Soboti:

Več o sobotni maši pa smo poročali že v prispevku, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2014 ob 11:16 ms gost

      Vej je narod že lekar čista zmajšani ka vse ne delajo .Z labuškami papokrvačami do svejt obrnoli na boukše .Rejsan več nemajo drüjgoga dela kak norije špilati ? Da san vido nešterne ka jih še celo poznan te nej čödno ka se jim je vtrgnolo .Že brezi luncov so nej kak bi mogli biti .Se tej zavedajo kakše budale delajo iz sebe ?

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2014 ob 11:32 laboška gost

      Vsakp tele, ma svoje vesele!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2014 ob 12:07 tone gost

      marsikaj je nej prav , ampak tole je pa vijšek neumnosti nekaterih , ki jih je samo (GOBEC).Na takih bedakih , naj bi svet stal ???

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.12.2014 ob 12:54 gost

      nej, na takšnih bedakaj kak si tij de svejt stal, ka doma sidijo pa po interneti šinfajo samo so pa nikaj nej sposobni napraviti.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2014 ob 13:12 felix gost

        - ( 12:54 ....... Tij si tüdi eden od labušk ?Povej ka te vij srmačeki spremejnili ?Raj doma za računalnikom na interneti kak pa se po Soboti delati bedaka iz sebe .Nej čödo či nas majo za najmenje razvito pokrajino v Sloveniji .Labuškarje so žijvi dokaz .Končno pa ene na slikaj poznan tak ka san nej presenečeni saj od njih drüjgo nemreč niti pričakövati .

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.12.2014 ob 13:54 LB gost

      Bravo! Ko bi le narod skužil, da tudi dimljenje, zvonjenje in škropljenje pa sklepanje rok, križanje v zraku ipd. v kakšnem drugem hramu ni nič drugačno.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.12.2014 ob 14:34 ;) gost

      http://www.24ur.com/novice/slovenija/predstavniki-socialnih-programov-v-mariboru-to-je-katastrofa.html

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.12.2014 ob 15:28 vinko megla gost

      Kak tou se vkup gledan ednoga pametnoga nega pa či na tun lejko svej stojij te pa rejsan smo tag ge smou.Takše nimake z sebe napravit ajaj škoda ka so se nej mlatili po tej norčastitij glavaj. Vcerken nedo šli molit na mislin ka so tou stari kumonajzari in zdaj sten pa idejo naprej ruženje po luncaj bumbari.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.12.2014 ob 21:31 Bandi gost

      Ej megla megla ka pišeš či nitik pisati ne veš. Ne piše se z sebe liki s sebe, pa malo vklopi svoje možgane či jih maš prle kak kaj napišeš.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.12.2014 ob 3:28 zet gost

      naj bi šli cesto spucat ne pa inovacijo brezvezno

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.12.2014 ob 12:20 Gost gost

      Vedno rad preberem komentarje Vinka Megle. Njegove izbrane besede in njegov obsežen besedni zaklad človeka kar pomirjo in navdajajo z upanjem. Kar tako naprej . Želim vam še veliko tako sostificiranih komentarjev gospod Vinko in ne pustite se tistim, ki grdo govorijo o vas saj ne vedo kaj je klena beseda!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.12.2014 ob 14:50 sobočanec gost

      BANDI _____tou je bijk po naše ! V glavnem Zombiji in vsi pristaši ste Čezvesoljski Bedaki na zvon in naklon ! Tole dokazujete z svojim kretenskim obnašanjem !!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.12.2014 ob 22:40 lepilaš gost

      vinko megla maš že kaj monicije raket pa petard? trbe malo nabavete mo malo pokale

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.