https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V ljutomerski galeriji razstavljajo osnovnošolci

Ljutomer, 12.12.2014 ob 7:45  

Lions klub Ljutomer je v ljutomerski galeriji pripravil otvoritev razstave likovnih del natečaja “Plakat miru”.


Prisotne učence, njihove starše, mentorje, ravnateljice in obiskovalce sta prijazno pozdravila mag. Tomislav Nemec, predsednik Lions kuba Ljutomer in Jurij Šarman, guverner Zveze  Lions klubov Slovenije. Svečanosti se je udeležila tudi Darja Delavec, pooblaščenka guvernerja za Plakat miru.

Lions klubi po svetu vsako leto  sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, na katerem sodelujejo učenci v starosti 11 do 13 let iz celega sveta. Lions klub Ljutomer k sodelovanju  povabi vse OŠ v UE Ljutomer. Likovni natečaj ima poseben namen, da spodbudi k razmišljanju o življenju, svetu, prihodnosti, ljubezni, miru in medsebojnem razumevanju.  Natečaj poteka stopenjsko. Dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Letošnji, 27. natečaj, nosi ime »Peace, Love and Understanding«, kar v prevodu pomeni Mir, ljubezen in razumevanje. Na natečaj je bilo prejetih 27 likovnih del iz OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Stročja vas, OŠ Mala Nedelja, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cezanjevci.

Posamezni zmagovalci so postali:

•             NEJA GOSPODARIČ, OŠ Cezanjevci, mentorica Mira Petek

•             LUCIJA NOVAK, OŠ Mala Nedelja, mentorica Svetlana Oletič,

•             BRINA GODEC, OŠ Križevci pri Ljutomeru, mentor Ciril Kosi,

•             DAŠA ŽUMAN, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, mentor Vitomir Kaučič,

•             LANA BEZJAK, OŠ Stročja vas. Mentor Vitomir Kaučič.

Tokrat prvič,  se je eno izmed likovnih del, ki jih je na republiški natečaj poslal Lions klub Ljutomer, uspelo uvrstiti celo v finalni izbor. To je uspelo likovnemu delu učenke OŠ Cezanjevci Neje Gospodarič. Risbe Brine, Lucije, Neje in Lane pa krasijo  koledar za leto 2015, ki so ga izdali pomurski lions klubi.

Vsi sodelujoči učenci so prejeli skromna praktična darila, za kar gre zahvala Biotermam Mala Nedelja, podjetju Makoter iz Cvena in Zavarovalnici Maribor. V kulturnem programu so  nastopili člani družine Stajnko iz Vidanovcev, oče Alojz in hčerki Manca in Lara. So ena redkih družin, ki še negujejo družinsko petje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.