https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Bodoncih zapel vrhunski basbaritonist Juan Vasle

Bodonci, 13.12.2014 ob 7:00  

Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je organizirala Božični dobrodelni koncert vrhunskega basbaritonista Juana Vasleta in pianista Ivana Vombergarja.

Juan Vasle se je rodil v Buenos Airesu v Argentini. Pevsko diplomo si je pridobil na Visokem inštitutu za umetnost (Instituto Superior de Arte) v Teatru Colón v Buenos Airesu ter se izpopolnjeval v Münchnu, Londonu, na Dunaju in v Ljubljani pri Ernstu Haefligerju, Antonu Dermoti, Heather Harper in Ferdinandu Radovanu. Nastopal je kot operni in koncertni pevec v Teatru Colón (opere Adriana Lecouvrer, Pikova dama, La Hacienda, Help, help, The Globolinks, Čarobna piščal, Rienzi, oratorij Golgota) in v drugih južnoameriških gledališčih (Cosi fan tutte, Seviljski brivec, Rigoletto, La Bohème), piše v njegovi biografiji. Prav tako je pri obeh obiskih papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji v letih 1996 in 1999 v Slivnici in pri Betnavi v Mariboru nastopil kot solist v Šestnajsti maši Jožeta Trošta.

V evangeličanski cerkvi v Bodoncih so tako zazvenele pesmi Ave Marija (Franc Schubert), Tam stoji pa hlevček (Matija Tomc), El Nacimiento – Rojstvo (Ariel Ramirez – Argentina), Kaj se vam zdi? (Franc Kimovec), O Jesulein süss – Sladki Jezus (Johann Sebastian Bach), Tu scendi dalle stelle (SantAlfonso Maria de Liguori – Italija), Joy to the World – Veselje svetu (Georg Friederich Haendel), Sankta Lucia – Sveta Lucija (Švedska božična), Il est ne le divin enfant – Rodil se je božko otrok (Francoska božična), Papa Baltazar – Oče Boltežar (Sebastian Piana, božični tanko – Argentina), Glej zvezdice božje (Leopold Belar), La Peregrinacion – Romanje (Ariel Ramirez – Argentina), Joshua fit the battle of Jericho – Joshua je bil bitko za Jericho (Spiritual) in seveda Sveta noč (Franc Gruber).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.