https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Činč: V preteklosti sem na trenutke mislil, da se svet vrti okrog mene

20.12.2010 ob 19:18  

Objavljamo 2. del intervjuja z Jožetom Činčem, zmagovalcem Big Brotherja Slavnih.

Kljub vaši veliki navezanosti na domačo pokrajino znate hudomušno stopiti na prste prekmurski (zavistni) mentaliteti. V enem izmed monogovorov v hiši Big Brother ste se pošalili na račun gledalcev na Murinih nogometnih tekmah. Kako to, da vas je prešinila ta misel?

Zato, ker hodim na Murine tekme in vem, kaj se dogaja na njih. Človek pride na tekmo, plača karto, ima pravico izraziti svoje mnenje, ampak najlažje je kritizirati, ko ni rezultatov. Moraš biti navijač tudi ko ekipi ne gre.

Kako me je prešinila ta misel v hiši na Murine tekme? Ker to doživljam, to se na Murinih tekmah dogaja. Ljudje kritizirajo in trenerju sugerirajo, naj menja določene igralce. Ko taisti igralci dajo za nekaj minut gol, so najboljši igralci v očeh taistih gledalcev, ki so jih prej kritizirali. To je tipično.

Ste si s tovrstnimi monogovori v hiši potešili strast po nogometu?

Da, vmes sem si dajal duška. Sedel sem na terasi in si sam pri sebi predstavljal neko navidezno nogometno tekmo ter se začel dreti. (smeh)

Mnenja o vas so bila v naši pokrajini leta deljena. V očeh nekaterih čudak, v očeh drugih car. Zdi se, da se vam ljudje sedaj samo klanjajo.

Delal sem napake in imel včasih bil preveč poln samega sebe ter temu primerno v določenih situacijah reagiral. Ljudje so dobili občutek arogantnega Činča, kar sem v določenem času bil, rad sem se prepiral, itd.

Mislim, da se s prepoznavnostjo nisem vedel spopadati. Mislil sem, da se na trenutke svet vrti okrog mene. Ampak postal sem starejši, verjetno pametnejši in predvsem realnejši. To je vse minljivo. Sicer pa zase mislim, da sem preprost človek in imam rad preprosto rajo. Taista raja ima očitno takšen način moje osebnosti rada. Sem človek raje.

V hiši ste potem takem živeli z nasprotjem tega, kar ste sami. 

Za nekatere od ljudi v hiši sem slišal samo iz rumenega tiska. Na ta način sem imel tudi določeno predstavo o njih. Delam tako oddajo, v kateri se ob to tudi obregnem. Urška Čepin je recimo tipičen predstavnik pisanja rumenega tiska. O njej sem imel zmotno mnenje in si mislil, če nam je tega treba. Popolnoma sem »zgrešil« mnenje o njej. Spoznal sem jo v čisto drugi luči. To je bila ena izmed mojih napak, da sem si ustvaril predsodek. Urška me je prijetno presenetila. Sem pa videl, kako so se nekateri, pa ne bom jih poimenoval, še posebej pripravljali za nastope pred kamero, itd. Nekateri od njih celo za sobotno čiščenje. Če si pa videl mene, sem bil večino časa v trenirki in prepranih majicah. Tak je Činč tudi doma.

»Činčeva najmočnejša točka je, da je brez dlake na jeziku in bo vsakemu povedal, kar mu gre. Ne rabi zavezništva in zna preživeti na povsem psihosociopatski način,« je med drugim ob začetku Big Brotherja Slavnih zapisal bloger Leon Zelko. Se strinjate s tem?

Ne, ne rabim zavezništva. Zdaj si me izzval s tem vprašanjem. Super, to mi je zdaj dalo malo za misliti. Misliš, da sem imel noter kakšnega zaveznika?

Oddajo sem spremljal bežno zgolj nekajkrat, a zdi se mi, da ga res niste imeli.

Imel sem enega dobrega prijatelja – Geno, ampak ne vem, če je on meni bil zaveznik. Lepo misel si nanizal, hvala ti, zapomnil si jo bom.

Tista, da ste brez dlake na jeziku, se je v hiši izkazala izkazala za napačno. Drži?

Drži, to priznam. Velikokrat sem se ugriznil v jezik.

Se je dojemanje življenja po bivanju v hiši Big Brother kaj spremenilo?

Ne.

Niste imeli nobenih težav s prehodom iz izoliranega okolja v zunanji (odprti) svet?

V bistvu se tega niti ne zavedam. Edino prepoznavnost je zdaj še bolj narasla. Nekateri ljudje so verjetno tudi spremenili mnenje o meni.

Zavedam pa se zmage in gledam posnetke iz hiše, ampak samo tiste lepe, pozitivne, ne pa nekih pričkanj in obrekovanj. V končni fazi sem opazil, da so mi nekateri hoteli žagati vejo, ampak sem tudi opazil, da so jo na koncu odžagali sami sebi.

Trenutno ste nekakšen prvi izvozni artikel Prekmurja. Boste z vašo skupino po Sloveniji na kakšen poseben način promovirali našo pokrajino?

Nimamo kaj veliko spreminjati kar se tiče skupine. Morali pa bomo nekoliko spremeniti plesno koreografijo, saj sem v hiši videl, da celo obvladam štiri nove plesne korake. To me je precej presenetilo, da med plesom nisem ravno kakšno oholo drevo. (smeh)

Koliko koncertov imate v bodočih dveh mesecih?

Zasedeni smo vsak vikend.

Znano je, da ste velik ljubitelj nogometnega kluba Mura 05. Bi bili pripravljeni nekaj denarja od zmage v Big Brotherju investirati v klub? Mislite, da bi se vam investicija lahko povrnila?

Bil bi pripravljen pomagati s svojim fanatičnim pristopom in s svojim pogledom na nogomet. Prav tako menim, da bi moral vsaj 10-krat zmagati v Big Brotherju, da bi se lahko pogovarjali o kakšnih finančnih vložkih v klub. (smeh)

FOTO: Damir Vöröš

Nogomet je vreča brez dna. Mogoče jim kupim kakšnega nogometaša. Gena mi je rekel, da je v Prištini nekaj talentov. (smeh) Mura rabi enega branilca, veznega igralca in napadalca. Malo heca, bom pa z Geno zagotovo šel v Prištino na kakšno nogometno tekmo, ker mi je bil prištinski nogomet že od nekdaj nekaj posebnega, nek fenomen. To bi rad doživel.

Kaj bi po vašem mnenju bilo potrebnega spremeniti v Muri 05?

Ne bi rad dajal nekih ocen, ker ne poznam dobro situacije od blizu. Je pa škoda, da je ekipa, ki je ekspresno prišla iz tretje v drugo ligo, šla narazen. Škoda je, da se je razbila atmosfera v klubu, ki so jo sestavljali preprosti domači fantje. Ne vem, kaj se je zgodilo s tisto ekipo 2005/2006, ki je bila sinonim dobre nogometne igre in dobre klape. V tej ekipi je bilo 80 odstotkov baze za prvo ligo.

V teh dneh so se razširile govorice, da boste imeli svojo oddajo na POP TV. Na slednji so to zanikali. Kakšna je resnica in kakšna je vaša karierna prihodnost?

Vidim se nazaj pred kamerami, vidim se v svoji oddaji. Na POP TV nisem pričakoval oddaje, vem tudi približno, kakšna je programska shema POP TV-ja in ta se ne dela čez noč. Določeni kontakti z nekaterimi drugimi televizijami pa že obstajajo.

POP TV sicer je televizija, za katero bi mi laskalo, da bi sodeloval z njo, ampak nisem pričakoval, da mi bodo na POP TV čez noč nekaj ponudili. 

1. del intervjuja si lahko preberete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      21.12.2010 ob 12:27 lepi

      Đauže saj se :) http://www.youtube.com/watch?v=c2NB7Udm8xU

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      28.12.2010 ob 20:05 murazavedno

      činč za predsednika mure05!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.