https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nafta v milijonskih dolgovih, jo bodo uspeli obdržati v prvi ligi?

Lendava, 21.12.2010  

Poleg tega, da dolg Nafte znaša že kar vrtoglavih 1,3 milijona evrov, Lendavčanom zaradi slabega finančnega stanja grozi tudi odvzem  točk.

Pretresov v Lendavi ni videti ne konca ne kraja. Vse se je pričelo že pred začetkom sezone, ko je klub verjetno zaradi neizplačanih obveznosti zapustila večina igralcev, vendar je Nafta vseeno uspela zbrati igralski kader, ki ni imel obrobne vloge, kot so pričakovali praktično vsi. Še več, kljub temu, da izplačila igralci niso prejemali, to pa je bilo javnosti prikrito, so pod vodstvom trenerja Damirja Roba do desetega kroga dihali za ovratnik celo Mariboru. V tistem trenutku so imeli dvaindvajset točk, prav tolikokrat pa so tudi zatresli nasprotnikove mreže, kar je pomenilo najučinkovitejši napad v ligi.

V devetih krogih osvojili samo tri točke

Sledila sta dva zaporedna poraza, kar je verjetno negativno vplivalo na psiho in motivacijo igralcev, ki so se odločili za stavko,  v javnosti pa so se prvič uradno potrdile finančne težave. od takrat je šlo samo še navzdol in v naslednjih devetih krogih so Lendavčani uspeli osvojiti zgolj tri točke, celoten točkovni izplen pa še vedno pomeni visoko četrto mesto na prvenstveni lestvici.

Bodo ostali tudi brez točk?

Če se je konec septembra zatrjevalo, da je dolg Nafte znašal nekaj sto tisoč evrov, naj bi le-ta narasel že na ogromnih 1,3 milijona evrov. Klub je trenutno v podpisovanju novih sponzorskih pogodb, ki naj bi omilile finančno situacijo, že po novem letu naj bi se pričela tudi prisilna poravnava, Lendavčanom pa grozi tudi odvzem točk. Po novem disciplinskem pravilniku, ki je bil potrjen včeraj, bi utegnili ostali vsaj brez devet točk, najhujša možna kazen pa je odvzem šestnajstih točk.

Na odgovore Nogometne zveze Slovenije, če so ta predvidevanja točna, še čakamo. Tudi če bo na koncu kljub temu Lendavčanom uspelo obstati v prvi ligi, je vprašanje, če bodo uspeli dobiti licenco za nastopanje v prvoligaški konkurenci tudi v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.