https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zasegli 850 kosov pirotehničnih sredstev

20.12.2014 ob 8:00  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, 1 prometno nesrečo v kateri se je 1 oseba lažje telesno poškodovala, 10 prometnih nesreč ki so se končale samo z materialno škodo, 10 kršitev javnega reda in miru, 1 primera povoženja divjadi, eni osebi zasegli večjo količino pirotehničnih sredstev, ter pridržali osebo, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola.       

 

V Cezanjevcih je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, ter obstal v obcestnem jarku. Pri prometni nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Murskosoboško bolnišnico.

Policisti so v Gornji Radgoni zaustavili tujca. Voznik osebnega avtomobila je vozil vinjen, saj je elektronski alkotest ob kontroli pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tujec je bil pridržan,  predan pa bo v postopek sodniku za prekrške.

Murskosoboški policisti so  zaustavljali voznika  osebnega avtomobila, kateri je s svojo vožnjo spravljal v nevarnost ostale udeležence v prometu. Voznik osebnega avtomobila policistom ni zaustavil, ter je s povečano hitrostjo odpeljal v smeri doma, kjer je pred vhodom na dvorišče trčil v ograjo, nato pa še v službeno vozilo policije. Voznik je vozil pijan, saj je v postopku elektronski alkotest pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznika čaka postopek pred sodnikom za prekrške.

Na področju kriminalitete smo v Lendavi  obravnavali poškodovanje  osebnega avtomobila,v  Murski Soboti tatvino denarja oskrbovancu enega od domov za starejše, v Gornjih Petrovcih pa obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini.

Murskosoboški policisti so pri kontroli na enem od bivših mejnih prehodov z republiko Avstrijo opravili pregled vozila državljana Hrvaške, ter pri njem našli 850 kosov različne pirotehnike. Zoper tujca je bil  uveden postopek v katerem mu je bila pirotehnika zasežena, ter izrečena globa.

Javni red in mir je bil kršen 4 v zasebnem prostoru in 6 na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na pomurski avtocesti.      

 Vir: OKC MS

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.