https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Epicenter Lan 4, največji igričarski dogodek pri nas

Murska Sobota, 21.12.2014 ob 11:00  

Dva dni igranja videoiger, kilometri kablov, množica računalnikov, druženje, energijski napitki, prigrizki... – Epicenter Lan 4. V soboto in nedeljo se v prostorih Gimnazije Murska Sobota in Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota odvija največji igričarski dogodek pri nas z okrog 100 ljubitelji igranja videoiger.


Epicenter Lan je preprosto povedano igričarski dogodek, kjer se zberejo posamezniki različnih starosti z namenom igranja videoiger. S seboj prinesejo računalnike, ki so povezani v lastno omrežje in s svetovnim spletom. Igrajo igre po lastni izbiri, organizirani pa so tudi razni tekmovalni turnirji. Letos se je zbralo s tem namenom v prostorih SPTŠ Murska Sobota okrog 100 ljubiteljev igranja videoigric. Po besedah organizatorjev nekateri ostanejo do poznih nočnih oziroma jutranjih ur, malo prespijo in se drugi dan dogodka vračajo, nekateri pa ostajajo brez prespane noči in igranje nadaljujejo še drugi dan.

 

Ko se zberejo ljubitelji igranja videoiger

Letos so za udeležence pripravili neobvezna tekmovanja v številnih  igrah in aktivnostih kot npr.  tekmovanja v League of Legends na EU-W in EU-NE v 5v5 formatu, Smite 3v3, Counter Strike: Global Offensive 3v3 ali 5v5, Call of Duty 4 3v3, HearthStone 1v1 in več. Turnirje so preko spleta prenašali v živo. Za zmagovalce posameznih turnirjev so s pomočjo sponzorjev podelili tudi praktične nagrade.

Lanparty – igranje videoiger

Lanparty je dogodek, kjer se zbere različno število ljudi, od deset do več kot 10.000, ki so tam vsi z istim razlogom - igranje videoiger. Igralci imajo računalnike povezane v lastno omrežje in normalno s svetovnim spletom. To ustvari izkušnjo podobno domačemu okolju, le da ima veliko več zabavnih in socialnih elementov. Poleg računalnika udeleženci s saboj prinesejo še monitor in vso dodatno »kramo« (kabli, tipkovnica, slušalke, mikrofon, polnilci, programska oprema...), ki spada zraven. Osebe mlajše od 16 let pa so morale oddati še dovoljenje staršev. Prisotni igralci se na lokaciji z mrežnimi kabli povežejo na lokalno omrežje hitrosti 100Mb/s, nato pa igrajo proti drugim udeležencem v zabavnih tekmovanjih ali pa vsem pokažejo svoje sposobnosti proti nasprotnikom na spletu.

Društvo za elektronske športe - spid.si

Organizator dogodka je Društvo za elektronske športe - spid.si, neprofitna organizacija namenjena širjenju elektronskih športov in z njimi povezane kulture na območju Slovenije. Cilji delovanja društva so združevati profesionalne in rekreativne športnikov, organizacija športno-rekreativne dejavnosti, promocija elektronskih športov, posredovanje informacij, organizacija rednih tekmovanj, gostovanjem strežnikov za zabavo in tekmovanje in še kaj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.