https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šabjan: Odnosi med nami in občinsko upravo so (bili) nevredni besed

22.12.2010 ob 10:57  

»Ocena mojega dela v mojih očeh je sigurno pozitivna, medtem ko je ta ocena v očeh lastnikov Komunale zagotovo negativna,« pojasnjuje direktor murskosoboške Komunale Mirko Šabjan, ki se odpravlja v pokoj. 

Šabjan, direktor Komunale je bil 27 let, konkretno ni želel povedati, zakaj je ta ocena s strani lastnikov (gre za murskosoboško občino) negativna. Povedal je le, da njegov občutek izhaja iz »dejanj, ki so se dogajala v zadnjem obdobju«. »Odnosi med nami in občinsko upravo oziroma županom Antonom Štihcem so bili v zadnjem času nevredni besed,« ocenjuje Šabjan.

Šabjan: Za mojega naslednika naj izberejo vsestranskega strokovnjaka

Kot največje dosežke v svojem dolgoletnem delu na direktorskem položaju sicer smatra zasnovo in izgradnjo vodovodnega omrežja, modernizacijo in rekonstrukcijo kotlovnic na daljinsko ogrevanje v Lendavski ulici ter izdelavo študije za toplotno oskrbo Murske Sobote.

Kot enega izmed glavnih neuresničenih projektov, ki ostajajo naloga bodočega direktorja, Šabjan vidi nadaljevanje ogrevanja Murske Sobote. Hkrati si želi, da bodo lastniki izbrali vsestranskega strokovnjaka, po njegovem mnenju pa je podjetje Komunala dobro zastavljeno. »Mislim, da je bilo naše podjetje eno izmed boljših javnih podjetij v zadnjem obdobju v občini Murska Sobota.«

Murskosoboški mestni svet bo sicer za vršilko dolžnosti direktorice Komunale na seji naslednji torek imenoval Edito Horvat, ko bo Šabjan tudi uradno razrešen.

Reorganizacija Komunale?

Šabjan je hkrati kritičen do pobud nekaterih, ki želijo Komunalo reorganizirati. »To govorijo predvsem tisti, ki se na delovanje Komunale ne spoznajo. To podjetje morajo spoznati od znotraj in potem lahko govorijo, kako in kaj. Osnova tega podjetja mora biti, da so storitve dobre in poceni. Mislim, da je v Murski Soboti trenutno temu tako.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      22.12.2010 ob 11:40 lepi

      Zakoj li s Štihecon??? :)))) S ken se pa Štihec neje???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sotrpin
      22.12.2010 ob 12:01 sotrpin

      Modri akcija,saj na to ste čakali že nekaj časa.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PREKMUREC
      22.12.2010 ob 12:45 PREKMUREC

      Zima, zima bela... ...vrh gore sedela, pa tako je pela, da bo Mirka vzela, ker on nic ne dela, ker on nic se ne uci - cakaj, cakaj Mirko ti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. secufin
      22.12.2010 ob 14:30 secufin

      Slovenčki mamo takšo državo, kakšo si zaslüjžimo! Isto vala za soboškoda župana! Pravzaprav smo kak "psički" - bole nas j......jo, rajši jih mamo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.