https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Petišovci bodo dobili sodobno dirkališče

Lendava, 22.12.2010 ob 10:59  

Podjetje Petrolija, ki je nosilec projekta, želi obstoječ speedway stadion nadgraditi z izgradnjo sodobne motociklistične steze do nivoja Grand Prix. Do konca leta se v sejni sobi mestne hiše v Lendavi zbirajo pripombe in predlogi.

Podjetje  Petrolija ima pri omenjenem projektu popolno podporo Mednarodne motociklistične organizacije, Ministrstva za šolstvo in šport RS, Turistične zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije in Avto moto zveze Slovenije. Poleg izgradnje same proge bodo v kompleksu še nastanitvene, rehabilitacijske in vadbene kapacitete za profesionalne voznike motorjev, ki pa bi bili poškodovani.

Nova delovna mesta

Območje motodroma bi zavzemalo 70 hektarjev zemljišč, območje hotela in apartmajev pa bi zasedalo 8 hektarjev zemljišč v bližnjem naselju Zatak. Posledično bi se moral ob gradnji motodroma spremeniti tudi prostorski načrt Občine Lendava, saj so to sedaj (še) kmetijska zemljišča. Ob hotelu naj bi se po prvotnih načrtih zgradilo še golf igrišče, a je zaradi iskanja nadomestnih kmetijskih zemljišč, odpadla. Ko bo projekt dokončan bo prinesel tudi kar nekaj novih delovnih mest, kar bo vplivalo precejšen razvoj lokalne skupnosti, pa tudi širše regije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      22.12.2010 ob 11:31 lepi

      Včasek mislen že ka postaja Sobota podeželje v primerjave nekoč "podeželskeme" meste :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Sunce
      22.12.2010 ob 13:54 Sunce

      No takših projektov pri nas fali. Ideje ideje in še enkrat nove ideje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. haha
      22.12.2010 ob 13:55 haha

      Lepi, če se ne motim je Sobota bla prej vas tak da..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.