https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nova defibrilatorja za občini Črenšovci in Dobrovnik

29.12.2014 ob 11:00  

Zavarovalnica Triglav sredstva za poslovna darila namenila preventivnim projektom po vsej Sloveniji.


Območna enota Murska Sobota Zavarovalnice Triglav je občinama Črenšovci in Dobrovnik namenila sredstva za nakup defibrilatorjev. S tem bosta nujno pomoč ter intervencijo za občane in obiskovalce dvignili na višjo raven. Novoletni preventivni akciji sta del družbeno odgovornega projekta Zavarovalnice Triglav »Za boljši jutri«. V okviru tega je največja slovenska zavarovalnica del finančnih sredstev, ki jih vsako leto nameni za novoletna darila poslovnim partnerjem, razpršila po vsej Sloveniji in podprla 22 različnih projektov v lokalnih skupnostih.

Občina Dobrovnik je pred štirimi leti na občinski praznik odprla prenovljene prostore zdravstvene postaje. Ob letošnjem prazniku je s pomočjo finančnih sredstev, ki ji jih je namenila Zavarovalnica Triglav v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«, kupila defibrilator, ki bo nameščen pri zdravstveni postaji. Občina, ki pokriva območje z več kot 1300 prebivalci, čez leto pa jo zaradi lokalnih znamenitosti obiščejo številni turisti, te elektronske naprave do zdaj ni imela. Župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar se je ob simbolični predaji aparata, ki se je je v okviru občinskega praznika udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, zahvalil za podporo in povedal: »Pomagati sočloveku je osnovna odgovornost vsakega od nas. Tega se zavedamo tudi v občini Dobrovnik. Pozdravljamo odločitev Zavarovalnice Triglav, da je podprla nakup defibrilatorja. Za naše občane in vse mimoidoče to pomeni še večjo varnost.«

Prvi defibrilator v Črenšovcih

Tudi Občini Črenšovci je največja slovenska zavarovalnica namenila sredstva za nakup avtomatskega defibrilatorja, ki bo kot prvi tovrstni aparat v občini s 430 prebivalci nameščen pri Zdravstveni postaji Črenšovci. Župan občine Črenšovci Anton Törnar: »Donacija predstavlja pravo vez med zavarovalno družbo in zavarovanci, ki tudi prek takih potez spoznajo, da se del vplačanih sredstev vrača v okolje. S tem prinaša korist širšemu krogu ljudi, ki so potencialno potrebni pomoči. Tako dosegamo najvišje cilje humanitarnosti kot vrednote lokalnega okolja oziroma ljudi, ki v njem živijo.«


Za izboljšavo nujne pomoči

Sandi Štefan Flisar, direktor območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav, je ob predajah dejal: »Družbena odgovornost ima v Zavarovalnici Triglav kot ena izmed temeljnih vrednot zelo pomembno vlogo. Zato se z udejstvovanjem na tem področju skušamo ves čas odzivati na potrebe okolja, v katerem ustvarjamo varnejšo prihodnost. Tudi zato smo za nujno pomoč ob morebitnem srčnem zastoju prebivalcev ali obiskovalcev Črenšovcev in Dobrovnika sofinancirali nakup avtomatskih defibrilatorjev.«

Podprli 22 projektov po vsej Sloveniji

Ob zaključku leta so v Zavarovalnici Triglav okrepili tradicionalno dobro sodelovanje z lokalnim okoljem. Del finančnih sredstev, ki jih vsako leto namenjajo za poslovna novoletna darila, bodo tokrat predali v preventivne namene raznovrstnim lokalnim organizacijam po vsej Sloveniji ter podprli kar 22 različnih projektov s področja gasilstva, zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok. Novoletna preventivna akcija, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je tako še en dokaz odgovornosti največje slovenske zavarovalnice do družbe in narave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2014 ob 17:11 cuzek gost

      KA PA TE MENDO PA MARKOJA IZ ODRANEC , sta nej dobila ???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2014 ob 20:07 renkovci gost

      Tej Pahor je pa dosta me vougrami .Možda turba gori hat neki

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.